Novosti

bozic

Varga Elektronik tim zahvaljuje Vam se na ukazanom povjerenju i ugodnom poslovanju tijekom protekle godine.

Naša tvrtka biti će zatvorena od 24. prosinca 2018. do 07. siječnja 2019. godine.

Želimo Vam čestit Božić, te sretnu i uspješnu novu godinu!

 • 10.12.2018.

 • by Admin

Trafag revolucionira mjerenje visoko dinamičnih krivulja tlaka

trafag

Trafag je uspio ujediniti visoko dinamičan odziv senzora ispitne ploče i ekstremne robusnosti mobilnog hidrauličkog tlačnog odašiljača, kombinirajući mjerne ćelije tankog filma na čeliku i vlastiti ASIC. Trafag ASIC TX s inovativnom paralelnom mješovitom signalnom strukturom ključan je za odgovorno ponašanje pri gotovo neograničenoj brzini.

Datoteke za preuzimanje
H70350 - Engleski jezik
H70350 - Njemački jezik
 • 4.12.2018.

 • by Admin

Novi kompaktni DC/DC pretvarač s visokom performansom

puls
U seriji DIMENSION CD, PULS nudi efikasne i robusne DC/DC pretvarače za montažu na DIN šinu sa rasponom snage od 92 do 240W.

Ključne karakteristike uređaja su visoka otpornost na prijelaze i prenapone, te povratna opterećenja. To znači da konverteri DC/DC aktivno doprinose povećanju dostupnosti sistema. Najnoviji dodaci ovoj seriji proizvoda su CD10.241 (ulaz: 24V, izlaz: 24V / 10A) i CD10.482 (ulaz: 48V, izlaz: 48V / 5A).

Oba uređaja nude visok nivo učinkovitosti. Kod 94.2% (CD10.241) i 95.1% (CD10.482), uređaji stvaraju 30% manje gubitaka od sljedećeg najbližeg konkurentskog uređaja. Niski gubici također olakšavaju kompaktan dizajn širine samo 42 mm. Minimalna veličina omogućuje jednostavnu instalaciju u decentraliziranim kutijama za zamjenu na licu mjesta i uštedu dragocjenog prostora na DIN šini.
Svi DC / DC pretvarači u seriji CD daju potencijalni, stabilizirani i galvanski izolirani SELV / PELV izlazni napon i prikladni su za širok raspon zadataka u sustavu. Primjerice, mogu se koristiti za generiranje stabiliziranog izravnog napona korištenog u baterijskim aplikacijama.

Zahvaljujući galvanskoj izolaciji, oni su također idealni za instalaciju nezavisnih sustava opskrbe. Ovaj je čimbenik osobito važan za sigurnosne kriterije u pomorskim i željezničkim primjenama ili prerađivačkoj industriji.

DC / DC pretvarači u seriji CD-a također se mogu koristiti za osvježavanje kontrolnog napona na kraju dugih kablova. To znači da se padovi napona mogu nadoknaditi i povećati dostupnost sustava. Za pouzdano pokretanje većih opterećenja, postoji raspoloživa rezervna snaga od 20% do temperature od +45 °C. Ako je neprekidno potrebna viša izlazna snaga, može se istodobno spojiti više uređaja istog tipa.

 • 21.11.2018.

 • by Admin

Industrijski sklopnici

comat

RSC / RMC – Pouzdan industrijski sklopnik

 • Visoka učinkovitost, kompaktni oblik
 • Radni napon do 63 A (AC-3)
 • Mogućnost nadogradnje s pomoćnim kontakt blokom i zaštitom motora

Industrijski sklopnici iz RSC serije i minijaturni RMC industrijski sklopnici su pouzdane komponente za uključivanje napona za korištenje s jačim trošilima u industrijskim postrojenjima. Zahvaljujući opsežnim dodacima kao što su pomoćni kontakti i jedinice za zaštitu motora, pogodni su za raznovrsne primjene.


RSC
S instalacijskom širinom samo 45 mm pri nominalnoj struji od 30 A i 65 mm do 63 A (AC-3, opterećenje motora) RSC serija je vrlo kompaktna u usporedbi s konkurencijom.

RMC
RMC minijaturne sklopnici nude visoku učinkovitost u kompaktnom obliku. Kapacitet uključivanja je impresivan, 8,5 A / 4 kW (AC-3) s širinom ugradnje od 35 mm.

Datoteka za preuzimanje
RSC/RMC – The reliable industrial contactor(PDF)
 • 9.11.2018.

 • by Admin

Najbolja praksa: Cube67 u upotrebi u Sortimat Handling Systems (Sortimat sutavima za rukovanje)

murr

Ograničeni prostor u ormaru i na stroju, želja za kraćim vremenom instalacije i ciljem povećanja dostupnosti sustava - izazovi su s kojima se suočavaju elektrotehničari Sortimat Handling Systems (sustava za rukovanje) prilikom izrade. S Murrelektronikovim Cube sustavom pronašli su odgovarajući instalacijski koncept za svoje strojeve za rukovanje. Modularnost i fleksibilnost tijekom instalacije omogućuju prilagodbu sustava kako bi zadovoljio različite zahtjeve.

Sortimat, smješten u južnoj Njemačkoj, vodeći je proizvođač industrijskih strojeva za rukovanje za niz različitih primjena. Oni proizvode sustave koji pakiraju, slažu i stavljaju na palete male dijelove poput cijevi ili blister pakiranja u veće jedinice. Budući da ti sustavi rade vrlo precizno, brzo i pouzdano, često se koriste u medicinskim tehnologijama. Kupci sustava Sortimat Handling Systems su ili farmaceutske tvrtke ili proizvođači proizvodnih linija za rad posebno u farmaceutskoj industriji. Sustavi za rukovanje proizvedeni su u serijskoj proizvodnji, ali moraju biti ispunjeni posebni zahtjevi kupaca.
Za razvoj decentraliziranih instalacijskih rješenja, Sortimat Handling Systems surađuje s Murrelektronik tvrtkom i odlučili su u potpunosti koristiti Cube sustav na svojim strojevima. Za ormar, odabrali su modul sabirnice polja Cube20 za uštedu prostora koji će se koristiti u kombinaciji s Cube67 sustavom sabirnice polja na stroju. Ova najsuvremenija instalacija omogućila je Sortimat sustavu zamjenu konvencionalnog povezivanja jednostrukom žicom i napravila veliki iskorak naprijed u tehnologiji.
Bilo je nekoliko odlučujućih čimbenika koji su „natjerali“ Sortimat elektrotehničare da odaberu Cube67 decentralizirano rješenje instalacije. Najvažniji je ograničeni prostor u i na strojevima. Ovdje Cube67 moduli nude prednost: moduli su višenamjenski. M8 ili M12 priključci mogu se konfigurirati kao ulaz ili izlaz, ovisno o zahtjevima instalacije. To štedi prostor i smanjuje troškove, posebno u usporedbi s instalacijskim rješenjem s dva predviđena ulazno-izlazna modula. Također, pomoću modula ventila Cube67, klasteri ventila mogu se brzo integrirati u sustav, bez potrebe za dodatnim spojevima sabirnice polja. Osim toga, jedinstvena kabelska tehnologija - sustav Cube67 prenosi podatke i napajanje - smanjuje potreban prostor u kabelskim kanalima i pojednostavljuje instalaciju.

Sortimat sutavi za rukovanje za ladice i palete mogu se međusobno zamijeniti s različitim alatima za hvatanje koji imaju kratko vrijeme postavljanja prilikom izmjene. " Machine Option Management (MOM) (Upravljanje opcijama strojeva)" Cube67 je veliki plus u takvim situacijama jer osigurava početak rada stroja odmah nakon promjene alata. "MOM" omogućuje konfiguraciju hardvera i softvera na temelju standardizirane maksimalne konfiguracije. Za vrijeme rada sustava, samo one komponente koje su aktivirane koriste se za određenu primjenu. Ovo sprječava nepredviđeni prekid. Sveobuhvatne dijagnostičke opcije koje se ugrađuju u Cube67 putem kontrole (indikator na HMI) kao i na polju (LED na pogođenoj priključnici) omogućuju brzo rješavanje problema.
Još jedan plus za korištenje Cube sustava je širok raspon dostupnih modula. Bez obzira na zahtjeve, Murrelektronik standardna komponenta može se jednostavno pronaći i može se primijeniti rješenje. Koristeći Cube rješenje tvrtke Murrelektronik, Sortimat Handling Systems može odgovoriti na promjenjive tržišne zahtjeve s pouzdanim, visokokvalitetnim proizvodom.

 • 29.10.2018.

 • Varga Elektronik

PCE
Element za nadoknadu tlaka za kabelske uvodnice

icotek

Element za nadoknadu tlaka PCE za izbjegavanje kondenzacije vode u visoko zapečaćenim kućištima. Za uporabu u kabelskim uvodnicama KT 12 u kombinaciji s okvirima za uvođenje kabela KEL-ER ili kabelskim uvodnicama KVT-ER.
Protok zraka: ΔP = 70 mbar, min. 50 l/h

  Tehnički podaci:
 • Materijal: poliamid
 • Klasa plamena: UL94-V0, samogašeći
 • Temperatura (°C): -40 – 120 °C
 • Svojstva: Bez halogena, bez silikona
  • 16.10.2018.

  • Varga Elektronik

Fotoelektrični M18 senzori s IO-Linkom; cijela obitelj

contrinex
Najmanja dimenzija za montažu – također za profile sustava pričvršćivanja

Mnoge današnje industrije i primjene oslanjaju se na tehnologiju fotoelektričnih senzora. Beskontaktni rad i dugi rasponi detekcije idealni su za brojne automatizacije zadataka, uključujući i rad u industriji pakiranja. Uz integralno IO-Link sučelje, Contrinex senzori premošćuju jaz između proizvodnje strojeva i digitalnog svijeta za buduće industrijske „internet stvari“ (IoT - Internet of Things).

Mali, fleksibilan i lako ugradiv u različita okruženja strojeva: svi ti zahtjevi su ispunjeni novom Contrinex M18 kratkom serijom optičkih senzora. To uključuje senzor odbijanja (refleksije), senzor kroz-zrake i difuzni senzor sa ili bez pozadinskog suzbijanja. Mala plastična kućišta s M18 promjerom su dužine samo 33 mm u kabel verziji ili 37 mm u verziji s konektorom. Senzori su ugradivi i jednostavni za postavljanje čak i u ograničenim prostorima. Tipovi suzbijanja pozadina imaju LED svjetlo i posebno prilagođenu optiku, osiguravajući izvrsne karakteristike. Sve vrste nude veliki raspon senzora i zaštićeni su od preslušavanja.

Spremni za industrijsku IoT i jednodijelnu seriju

Kako bi se ispunili zahtjevi suvremenih sustava, PNP senzori su opremljeni IO-Linkom kao standard. To znači da širok raspon funkcija senzora može biti kontroliran ili se prilagoditi putem daljine. Raspon funkcija od praćenja podataka i dijagnostike (npr. lom žice, pod naponom, prijemnik smetnji, ugradnja pogrešnom senzora) do daljinskog podešavanja osjetljivosti. Daljinsko konfiguriranje također je moguće za otkrivanje brojanja, mjerenje temperature senzora, odbrojavanje prijelaza (kašnjenje ili rastezanje) i mnoge druge značajke. Zbog ove fleksibilnosti, M18 senzori idealno su opremljeni za industrijsku IoT i automatizaciju u jednodijelnim serijama.

Tehnički podaci:
Difuzni: LTR-M18PA-PM
Refleksni: LRR-M18PA-NM
Kroz-zrake: LLR-M18PA-NM

Tehnički podaci za dodatke pod 90°:
LTW-M18PA-000
LLW-M18PA-000

 • 05.10.2018.

 • Varga Elektronik

profiPLUS 50
smart-joints / adapter ploče

rolec
Najmanja dimenzija za montažu – također za profile sustava pričvršćivanja

Kako bismo profiPLUS 50 povezali s malim skupnim područjima i strojevima na optički elegantan način, razvili smo pametne zglobove. Zbog najmanjih dimenzija za pričvršćivanje mogu se izravno priključiti na strojno tijelo. Za pričvršćivanje na inženjerske profile npr. od ITEM, Boscha ili slično postoji mala ploča adaptera koja odgovara obliku zgloba.

Za prilagodbu postojećih uzoraka bušenja konkurencije, nudimo prilagođenu univerzalnu pločicu s željenim uzorkom bušenja. Na taj način možemo prilagoditi bušenje za bilo koji postojeći stroj.

Prednosti pametnih zglobova na prvi pogled:

 • Najmanja dimenzija montaže (od 33 x 44 mm)
 • Varijabilna prilagodna ploča dostupna za smještaj bilo kojih postojećih rupa
 • Savršena simbioza komponenti sustava i prilagodba na montažnu površinu vašeg stroja
 • rolec

  Izravna montaža:
  Pametni zglobovi mogu se izravno priključiti na strojno tijelo.
  Potrebna je samo minimalna površina za montažu!

  Pričvršćenje na profil konstrukcije strojeva:
  Za pričvršćivanje pametnih zglobova na strojarski profil npr. od ITEM ili Boscha potrebno je da samo jedan od njih odgovara prilagodniku pločice (označene crvenom bojom na slici) za pričvršćivanje ili zidnom zglobu.

  Prijenos postojećih uzoraka bušenja:
  Da biste prilagodili postojeći (konkurentni) uzorak bušenja, univerzalni prilagodnik ploča je dostupan za oba zgloba, koji proizvodimo pojedinačno sa postojećim oblikom rupa kod kupca za prilagodbu postojećih uzoraka bušenja na stroj.

  • 24.09.2018.

  • Varga Elektronik

  EPLAN: puni paket podataka za 62 nova PULS proizvoda

  Puls

  U EPLAN portalu podataka od sada su dostupni sveobuhvatni podatkovni paketi za 62 PULS DIN-šine mrežnih dijelova i dodatnih uređaje iz obitelji proizvoda DIMENSION, PIANO I MiniLine. To Vam omogućuje jednostavni uvoz standardnih tehničkih podataka izravno u Vaš CAE-projekt.
  Portal podataka pruža Vam besplatni pristup PULS-ovim podacima o proizvodima, dostupnim na 6 jezika, kao i realne 3D-prikaze, dijagrame ožičenja, načine montiranja kao i slike samog proizvoda.

  SAVJET: Na stranici s detaljima na našoj web stranici odsad možete pronaći EPLAN logo ispod slike proizvoda. Kliknite na logotip za najbrži dolazak do PULS Detalja o uređajima na EPLAN data portal.

  Datoteke od 96 drugih proizvoda trenutno se revidiraju i bit će u potpunosti dostupne od sredine rujna 2018. godine.

  PULS nudi sa svojim optimiziranim podacima o uređajima svim korsnicima EPLAN-a veću dodanu vrijednost kod projektiranja. Trajno visok stupanj detaljnosti podataka o mrežnim dijelovima olakšava digitalno planiranje i realizaciju složenih razvojnih projekata putem EPLAN softverskih rješenja, kao npr. Electric P8. Svi PULS proizvodi mogu se u EPLAN preuzeti izravno sa liste dijelova.

  Više informacija o EPLAN DATA Portalu možete saznati na: www.eplandataportal.com

  • 11.09.2018.

  • Varga Elektronik

  Signalni uređaji zaštićeni od eksplozije i za ekstremne uvjete

  Werma
  Signalizacija čak i u nepovoljnim uvjetima

  Sigurnost u plinskim, prašinim i parnim okruženjima i u nepovoljnim uvjetima

  Werma nudi širok spektar protueksplozijskih odašiljača signala: od Ex signalnih tornjeva do vizualnih i akustičnih Ex signalnih uređaja. Inovativni i pouzdani Werma proizvodi mogu se koristiti u područjima pod rizikom od plina, kao i eksplozije prašine (zona 1 i 2, zona 21 i 22). Svi Ex proizvodi su razvijeni i dizajnirani u skladu s najnovijim standardima i smjernicama te su testirani i odobreni od strane ovlaštenih ispitnih instituta.
  Werma nudi i niz posebno robusnih signalnih uređaja koji izdržavaju čak i najteže uvjete i zadovoljavaju najviše zahtjeve.

  • 31.08.2018.

  • Varga Elektronik

  Jednostavno postavljanje pomoću aplikacije na pametnom telefonu i SMI

  Trafag
  Osjetnik sučelja SMI koristi se za podešavanje parametara elektronskih tlačnih sklopki kao što su preklopne točke, izlazna funkcija i vrijeme kašnjenja, kao i podešavanje područja mjerenja podmorskih odašiljača tlaka. Čitajući podatke o uređaju, spojeni uređaj za mjerenje tlaka može se precizno identificirati i parametri se mogu provjeriti.

  Postavljanje elektronskih tlačnih sklopki Trafag NAT 8252, NAH 8254 i NAR 8258 sada se može lako i izravno provesti na licu mjesta pomoću sučelja glavnog senzora i odgovarajuće aplikacije za smartphone.

  Do sada su elektronički tlačni prekidači s različitim konfiguracijama uređaja trebali biti na raspolaganju. Osim toga, optimizacija tijekom razvoja sustava bila je vrlo složena. Sučelje glavnog sučelja senzora (SMI) i povezani SmartCard komunikacijski senzor (SMC) uklanjaju ove okolnosti: Elektronički tlačni prekidač za konfiguriranje povezan je s SMI. Nakon toga parametri se mogu jednostavno i praktično prilagoditi pomoću SMC aplikacije kada Bluetooth veza na pametnom telefonu radi.

  Elektronički tlačni prekidači Trafag

  Parametri elektronskih tlačnih sklopki NAT 8252, NAH 8254 i NAR 8258 uključuju uklopne izlaze, funkcije histereze i funkcije prozora s NC i NO opcijama. Za svaki prijelazni izlaz može se definirati vrijeme kašnjenja. Na drugom izlazu dostupan je "Device ready" način nadzora. U ovom načinu rada, izlazni status se mijenja čim se uspješno dovrši faza pokretanja. Ako dođe do pogreške tijekom rada elektroničkog prekidača tlaka, izlaz se vraća u stanje mirovanja.
  Elektronički tlačni prekidači temelje se na dokazanim tipovima uređaja NAT 8252 (0,5%), NAH 8254 (0,3%) i NAR 8258 (željezničke aplikacije) i dostupni su s 1 ili 2 PNP preklopna izlaza. Maksimalna struja uklapanja 400 mA dopuštena je u zbroju oba izlaza u temperaturnom području od -40...+ 85°C. Međutim, 200 mA je dopušteno u cijelom temperaturnom području (-40...do + 125°C).
  Ove karakteristike čine NAT 8252, NAH 8254 i NAR 8258 elektroničke tlačne prekidače svestranim uređajima u primjenama kao što su strojarstvo, hlađenje, hidrauliku ili čak u željezničkim vozilima.

  Preuzimanja:
  Tehnički podaci H72618
  Letak H70602
  Upute za upotrebu H73618
  • 20.08.2018.

  • Varga Elektronik

  Cube 67 dijagnostički pristupnik: Dijagnostika je jednostavna

  Murr

  Murrelektronikov Cube sustav sabirnice polja nudi opsežne dijagnostičke mogućnosti. Novi dijagnostički pristupnik olakšava pristup tim podacima. Ovo rješenje je lako implementirati, pruža jasne informacije u slučaju kvara i ubrzava rješavanje problema, što rezultira maksimalnom dostupnošću strojeva i sustava.

  Sustav Cube iz Murrelektronika je visokoučinkoviti, decentralizirani sustav sabirnice polja koji se koristi u mnogim strojevima i sustavima. Ona ima modularnu strukturu i mogu se realizirati koncepti instalacije s velikim izborom ulaznih modula, izlaznih modula, miješanih modula i širokog raspona funkcijskih modula (npr. IO-Link, RS 485 itd.). Jedan kabelski sustav prenosi i komunikacijske podatke i naponske napojke, pri čemu se do četiri modula svake sabirnice može spojiti do 32 modula. Glavne plus bodove sustava Cube su jedan kabelski sustav, potpuno oblikovani moduli, višenamjenski kanali i sveobuhvatne dijagnostičke mogućnosti.
  Procjena i uporaba dijagnostičkih podataka bili su mogući samo uz dugotrajno programiranje. Vrlo često, isti koraci trebaju biti dovršeni za svaki novi sustav, jer različite kontrole zahtijevaju različite dijagnostičke pojmove. Znači do danas nije bilo moguće doći do maksimalnog iskorištavanja dijagnostičkih funkcija različitih kontrola. Nastali problem: pogreške se ne mogu identificirati dovoljno brzo, što dovodi do dugih zastoja u najgorem slučaju. To košta vrijeme, novac i živce.

  Nema više toga!
  Novi Cube67 dijagnostički pristupnik praktičan je modul koji omogućuje jednostavnu i brzu metodu za čitanje dijagnostičkih podataka iz sustava Cube, te da ovi podaci postanu dostupni korisniku.
  Njegov robusni dizajn i provjereni potpuno oblikovani moduli čine dijagnostički pristupnik pogodnim za upotrebu u čvrstim industrijskim uvjetima. Ugrađen je u kabel između čvorišta sabirnice polja Cube i (maksimalno) četiri grane. Standardno Ethernet sučelje povezuje dijagnostički pristupnik s komunikacijskom razinom.

  Potpuni pregled topologije
  Kada pokrenete sustav Cube, dijagnostički pristupnik čita cjelokupnu topologiju, kao i cijelu procesnu komunikaciju i sve dijagnostičke poruke. Modul vizualno priprema te podatke i prikazuje sve informacije, bez obzira na kontrolu i bez dodatnog softvera, u svakom pregledniku i bez obzira na platformu, na isti način. Bilo koji korisnik s autorizacijom pristupa na komunikacijsku mrežu može pristupiti tim podacima, na primjer putem HMI-a, tableta ili lokalno instaliranog računala u upravljačkoj postaji.
  Raspored modula automatski se prikazuje kao jasna topologija i u tabličnom obliku na ekranu. Tu se emitiraju potpuni procesni podaci, na primjer stanja sklopa pojedinih ulaza i izlaza. Dijagnostičke poruke sustava prikazane su u topologiji kao i u jasnom tabličnom obliku.
  Glavna prednost alata je dijagnostička memorija (dnevnik). Pohranjuje prijelazne pogreške, što znači pogreške koje se pojavljuju samo privremeno, kao kad kabel prekida lancu ili "pregrijavanje" senzora zbog izravnog izlaganja sunčevoj svjetlosti koja se ponavlja u određenoj vremenskoj zoni. U kontroli, prolazna pogreška koja više nije akutna neće biti prikazana više. Ta se pogreška smatra "ispravljenom". Ovo je jako loše, jer takva pogreška često predstavlja predviđanje za ozbiljniji problem.

  murr

  Oznake modula i poruke o pogreškama u običnom tekstu
  Alat pruža jasnu tablicu za preuzimanje u CSV formatu. Ova tablica sadrži pregled modula i komponenti kao i svih ulaza i izlaza instalacijskog rješenja za čitanje. U ovoj tablici možete dodijeliti imena komponentama i održavati oznake za sve moguće pogreške u običnom tekstu. Ta se tablica ponovno uvozi kako bi alat omogućio pristup tim imenima i nazivima.
  Stoga topologijski prikaz i tablica više ne pružaju korisniku poruke s pogrešnim porukama, već s jasnim informacijama kao što su "kratki spoj na hidrauličkoj jedinici" ili "prekidanje žice na analognom osjetilu utora dvije transportne jedinice". Te informacije pomažu brzo pronaći pogreške!
  Da biste omogućili brzu uklanjanju pogrešaka, možete uvesti i instrukcije za precizna rješenja putem CSV datoteke u sistematiku, na primjer "zatvoriti ventil" ili "zamijeniti kabel". U idealnom slučaju, broj artikla zamjenskog dijela već je naveden u tablici. To ubrzava rješavanje problema.
  Podaci dnevnika dijagnostičkog pristupnika Cube67 mogu se spremiti za otpreme ili za statističke studije. To omogućuje, na primjer, brojanje prekidačkih ciklusa ulaza i izlaza i korištenje tih informacija za strukturirano održavanje u cikličkim intervalima. Razmjena formata omogućuje da se podaci koriste i za druge sustave i da budu izravno integrirani u različite aplikacije kao što su ERP ili sustavi oblak.

  Različita područja primjene
  Različite procesne strane uključene u životni ciklus strojeva i sustava imaju koristi od Cube67 Diagnostics Gateway:
  • Inicijacijska osoba koja koristi dijagnostički pristupnik za ispitivanje topologije i otkrivanje slabih točaka poput kratkog spoja ili topologijskih pogrešaka (tj. Razlika između nominalne i stvarne konfiguracije) u ranoj fazi. Modul je također vrlo koristan za IO testove.
  • Servisno osoblje stroja ili postrojenja koje integrirajući dijagnostički pristupnik brzo prepoznaju i uklanjaju pogreške, što jamči maksimalnu dostupnost stroja. Stalna integracija je također zanimljiva kako bi se dobio daljinski pristup stroju ili sustavu i vođenje, na primjer, električara na terenu.
  • Operator stroja ili sustava koji trajno uključuje dijagnostički pristupnik kako bi mogli reagirati na potencijalne probleme na vrijeme. U najboljem slučaju, instrukcije za otklanjanje poteškoća već su provedene u sistematici, omogućujući instalateru da donese potrebni rezervni dio s njima kada dođe na popravak.
  • 09.08.2018.

  • Varga Elektronik

  Rotirajući C44 induktivni senzori pružaju maksimalnu fleksibilnost montaže, duge radne udaljenosti i IO-Link

  Contrinex

  Švicarski specijalist za senzore, Contrinex, opremio je svoje C44 induktivne senzore s IO-Link sučeljem. Ovi kockasti uređaji, s rotirajućom glavom i IP68/IP69K zaštitom, nude iznimnu fleksibilnost, dugi životni vijek senzora i IoT kompatibilnost za razne primjene.
  Rotirajuća glava induktivnog senzora C44, omogućava im da budu uključeni u nekoliko smjerova, pružajući maksimalnu fleksibilnost prilikom postavljanja. Vrijeme postavljanja je smanjeno zahvaljujući montiranju bez potrebe za alatom, a četiri LEDice pokazuju radni status. Povezivanje je putem integriranog M12 konektora.
  Proširena radna temperatura od -25°C do +85 (-13°F do +185°F) i zaštita IP68/IP69K osiguravaju pouzdano prebacivanje, čak i u teškim uvjetima rada. Zahvaljujući radnoj udaljenosti do 40mm, mehanička oštećenja praktički mogu biti eliminirana. C44 nije idealan samo za upotrebu u automobilskoj industriji i transportnim sustavima, već i za vanjsku primjenu poput lučkih postrojenja ili strojeva za vožnje u zabavnom parku.
  Osim toga, C44 senzori imaju omogućen IO-Link kao standard bez ikakvih dodatnih troškova. Korisnik odlučuje da li rade u konvencionalnom ili IO-Link modu. Buduća da su senzora i ožičenje identični u oba slučaja, bez dodatnih troškova su nastale zalihe za očuvanje i vrednovanje.

   Prednosti:
  • radna udaljenost do 40mm
  • vrlo fleksibilan, pouzdan i ekonomičan
  • rotirajuća osjetilna glava , ugradiv u nekoliko smjerova
  • brzo montiranje bez alata
  • pogodan za rad u teškim uvjetima i temperaturi od -25 °C do +85 °C (-13 °F do +185 °F)
  • dugi životni vijek, posebno u primjenama s promjenjivom teperaturom i vibracijama
  • visoka frekvencija prebacivanja, pouzdanost prebacivanja
  • prebacivanje izlaza
  • 4 LED indikatori
  • IO-Link sučelje

  • 30.07.2018.

  • Varga Elektronik

  Servisna kutija za QT kabelske umetke

  icotek

  Praktično - sve je dostupno odmah!
  QT ServiceBox savršen je za instalacije i servise jer osigurava QT umetke lako dostupnim.
  Narudžba broj 88005

  Sadržaj*:

  Kabelski umetci:

 • 210× QT za kabele od 1 do 15 mm
 • 10× QTB praznih umetaka
 • Komponente za uvođenje kabela:

 • 5× KEL-QTA 50 A
 • 1× KEL-QTA 32 kabelske uvodnice
 • 1× KEL-QTA 24 | 2-DP 18 A kabelske uvodnice
 • 1× KEL-QTA 10 | 1-DP 18 A kabelske uvodnice
 • 1× KEL-QUICK 24 | 10 okvir za kabelske uvodnice
 • 1× QVT 25 podijeljena kabelska žlijezda
 • 1× QVT-CLICK 32 podijeljena kabelska žlijezda
 • Pribor:

 • 1× kabelska predložak
 • * Sukladno promjenama

  Tehnički podaci:

 • Materijal: elastomer
 • Boja: siva (slično RAL 7035)
 • Klasa plamena: UL94-V0, samozatamjivanje
 • Temperatura (°C): -40 - +90 °C
 • Svojstva: Bez halogena, bez silikona
  • 18.7.2018.

  • Varga Elektronik

  CP10.241-M1: DIN rail napajanje za medicinsku tehnologiju

  puls

  CP10.241-M1 je mrežni napon od 240 W i 2MOPP za medicinske primjene i ima certifikaciju prema IEC 60601-1, 3. izdanje.

  Sigurnost na prvom mjestu
  ✓ IEC 60601-1, 3. izdanje: Zahtjevi za električnu sigurnost pacijenata i korisnika.
  ✓ 2 MOPP ( za zaštitu pacijenata ) Dvostruka mjera zaštite pacijenta.
  ✓ IEC 60601-1-2, 4. izdanje: EMC ispitan za uporabu u medicinskim aplikacijama.

  Brza i fleksibilna instalacija
  Priključci s oprugom za brzo povezivanje (bez alata) i fleksibilno postavljanje na DIN tračnicu

  Hlađenje 100% konvekcijom
  Zahvaljujući visokoj učinkovitosti od 95,2% i odgovarajuće male gubitke snage, u sustavu se stvara manje topline. Dakle, napajanje bez nepouzdanih i bučnih mehaničkih ventilatora.

  Dugi vijek trajanja
  P10.241-M1 dizajniran je za dugogodišnju uporabu u medicinskim uređajima. Minimalni vijek trajanja je 13,7 godina kod AC 230V, punog opterećenja i + 40 ° C.
  • 2.7.2018.

  • Varga Elektronik

  Prebacite se na PROFINET Made Easy!

  murr

  Murrelektronik je idealan partner za spremanje vaših strojeva i postrojenja za budućnost pomoću prebacivanja iz PROFIBUS u PROFINET

  U suvremenim proizvodnim mrežama, strojevi i postrojenja moraju biti međusobno povezani. Procesi se mogu poravnati do najsitnijih detalja kako bi se omogućila visoka razina automatizacije i kratko vrijeme dovoda. Istodobno, Murrelektronik proizvodi omogućuju mrežne strukture koje često prolaze kroz učestala održavanja, zbog novih robota s čestim izmjenama alata ili dodacima tijekom rada.

  Ovo je nekoliko razloga zbog kojih su instalacijski koncepti temeljeni na PROFIBUS načinu neizbježno naišli/napravili prepreku za daljnji napredak. Međutim, to se može riješiti PROFINET tehnologijom. Ova uhodana, dokazana i lako dostupna tehnologija omogućuje učinkovite instalacijske koncepte da budu ugrađene u složene strojne mreže.

  Prednosti PROFINET-a su očite:
 • Broj pretplatnika za cijelu mrežu je neograničen (za razliku od PROFIBUS-a, koji je ograničen na 126 pretplatnika). S PROFINET konfiguracijom, samo jedna kontrolna jedinica može primiti 256 pretplatnika.
 • PROFINET omogućuje da se IT ekstenzije lako integriraju u topologiju (što nije bilo moguće s PROFIBUS-om). Ugrađivanje IT s PROFINET-om omogućuje jednostavno povezivanje mrežom do razine ureda.
 • Za PROFIBUS, svi podaci imaju isti prioritet; za PROFINET, s druge strane, važne informacije kao što su alarmi ili dijagnostički podaci mogu biti prioritetni i premješteni u "prioritetnu traku".
 • U PROFINET instalacijama adresiranje se obavlja jednostavnim dodjeljivanjem naziva projekta (ne preko DIP-sklopke ili telegrama kao kod PROFIBUS načina).
 • Topologija postaje fleksibilnija (nisu dopuštene samo linearne konfiguracije kao u PROFIBUS-u). U PROFINET instalacijama, korištenje prekidača omogućuje konfiguraciju zvijezde, stabla i prstenastog oblika. To povećava fleksibilnost, a smanjuje vrijeme i trud.
 • PROFIBUS DP programi se mogu jednostavno primijeniti u PROFINET instalacijama. Dokazani programi ne moraju biti prepisani i testirani, što štedi vrijeme i trud.

 • Prebacivanjem na PROFINET možete koristiti sljedeće dodatne značajke:
 • PROFINET / PROFIsafe omogućuje integriranje sigurnosnih komponenti u instalacijske koncepte kako bi zaštitili i čovjeka i strojeve, a ipak omogućili učinkovit rad unatoč najvišim sigurnosnim razinama.
 • PROFINET / PROFIenergy podržava upravljanje energijom u proizvodnim pogonima. Kontrolira potrošnju energije kada se neki sustavi ne koriste za proizvodnju, bez obzira jesu li za planirane ili neplanirane zastoje.

 • Murrelektronik je pravi partner za PROFINET instalacije

  Murrelektronik nudi snažne uređaje za prvoklasne PROFINET mreže koje mogu ugostiti koncepte „Plug & Play“. Tehnologija IODD-a na ploči (On-Bord) također je jednostavna i prikladna za integriranje IO-Link uređaja.

  Osim toga, sustav Cube olakšava prelazak na PROFINET. Njegova kompaktna i modularna instalacija izrazito je fleksibilna i ima veliki broj modula na razini senzora / aktuatora što olakšava prebacivanje sabirnih čvorova. To je sve što je potrebno za integraciju topologije u PROFINET sustav. Ne može biti lakše! Cijela instalacija ispod sabirničkih čvorova ostaje nepromijenjena.

  SOLID67, kompaktni i lagani modul sabirnice polja, može se odmah prebaciti na PROFINET, jer je modul multi-protokolarni. Opremljen je najnovijom PROFINET verzijom 2.3. Moduli omogućuju osam IO-Link priključaka dostupnih izravno na stroju, a isto tako olakšavaju integriranje tradicionalnih IOS-a u sustav.
  Jedna od značajki modula Impact67 fieldbus modula je njegova fleksibilnost: otvori su dizajnirani s podesivim parametrima. Ovisno o potrebi, otvor se može koristiti kao ulaz ili izlaz, a isti otvor može se koristiti čak kao IO-Link master. Naravno, moduli nude maksimalnu PROFINET izvedbu i funkcije verzije 2.3.

  Daljnja prednost kompaktnog sabirnice MVK Metal modula je što je savršeno dizajnirani robusni pogodan za najgrublja industrijska okruženja. Mnogi kupci vole ih koristiti u aplikacijama gdje su izloženi iskrama kod zavarivanju. Moduli imaju sve PROFINET funkcije i nude maksimalnu pouzdanost mrežnog opterećenja (Netload Test Class III). MVK Metal Safety (sigurnosni) modul podržava sigurne i pouzdane ulaze i izlaze do razine sigurnosti SIL 3 ili PL e. Osim toga, ulazi i izlazi podržavaju aplikacije u stvarnom vremenu, jer odgovaraju klasi C sukladnosti.
  U vremenski kritičnim primjenama, kao što su izmjenjivači alata, funkcionalnost brzog pokretanja na modulima Impact67 i MVK Metal, pokazala se vrlo korisnom jer može ponovno pokrenuti proizvodnju u vrlo kratkom vremenskom razdoblju. Za spajanje PROFINET pretplatnika, Murrelektronik nudi snažne PROFINET prekidače, kako za upravljački ormar, tako i za polje. Prethodno ožičeni kabeli testirani i projektirani prema našim najvišim standardima dovršavaju naš portfelj proizvoda. Kada se radi o pojedinačnim žicama i zaštiti, kabeli i priključci udovoljavaju smjernicama ožičenja PROFINET tehnologije i omogućuju pouzdan prijenos podataka - one su linija života svake pojedine PROFINET instalacije.

  • 19.6.2018.

  • Varga Elektronik

  Čista soba i prehrambena industrija

  Signalizacija u higijenskim uvjetima

  werma

  Higijenski dizajn

  Higijenski dizajn odnosi se na dizajn strojeva i dijelova koji se lako čiste i održavaju prema higijenskim uvjetima za uporabu u područjima gdje je higijena prioritet. Cilj je spriječiti nedostatke u dizajnu koji promiču opasnosti vezane uz higijenu ili rizik od infekcije.

  CleanSIGN signalni toranj posebno je razvijen i konstruiran od tvrtke Werma za upotrebu u čistim prostorijama, prehrambenoj industriji i područjima sa strogim higijenskim zahtjevima.

 • Uzima u obzir EHEDG (European Higienic Engineering and Design Group/ Europska higijenska inženjerska i dizajnerska grupa) dokument 8 i 13, Direktiva o strojevima (Machinery Directive) 2006/42/EC
 • Zadovoljava čistoću zraka prema klasi 2 prema DIN EN ISO 14644-1 za čiste prostorije
 • CleanSIGN
  Pre-sastavljen signalni toranj
  Prednosti

  Signalni toranj CleanSIGN je specifično razvijen i certificiran za uporabu u čistim prostorijama, hranom i higijenskim područjima, kao i farmaceutskoj industriji. Signalni toranj osigurava maksimalnu sigurnost u tim okruženjima smanjujući rizik od onečišćenja.

  • Pouzdano signaliziranje čak i u čistim sobama
  • Jednostavan za čišćenje, higijenski dizajn za optimalno čišćenje i dezinfekciju
  • Osigurava sigurnost hrane kroz odsutnost neravnih površina, povišenih ili pomičnih elemenata u kojima se prljavština može akumulirati
  • Korištenje hrane sigurnih materijala i otpornih na sredstva za čišćenje (odobrena od strane FDA (Food and Drug Administration / Uprava za hranu i lijekove)
  • Specifičan izbor boja i svjetlosnih efekata za maksimalnu fleksibilnost
  Tipične aplikacije
  Signalizacija prilikom smetnji
 • u čistim prostorijama, npr. kod poluvodiča i solarne industrije
 • u industriji hrane i pića
 • u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji
 • Vrste instalacije
 • Montaža na bazu
 • Montaža na strop
 • Montaža na zid
 • Značajke
 • Odobrenje od strane EHEDG (European Higienic Engineering and Design Group/ Europska higijenska inženjerska i dizajnerska grupa) i Fraunhofer IPA (Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation / Fraunhofer institut za proizvodnju i automatiku)
 • Montažni nosač ispunjava Čistiću zraka prema klasi 1 za primjenu u čistim sobama u skladu s DIN EN ISO 14644-1
 • Montaža na bazu ili strop zadovoljavana Klasa 1 čistoće zraka
 • Elektronska modularnost pojedinačnih razina (boja i svjetlosni efekti pojedinačno su podesivi / mogu se posediiti izvana)
  • 8.6.2018.

  • Varga Elektronik

  Fotoelektrični senzor s velikim područjem detekcije broji kartonske kutije u pakiranju s visokim kapacitetom pakiranja

  contrinex

  U pakiranju slatkih proizvoda s visokim kapacitetom pakiranja, transportne trake isporučuju složene kartonske kutije na stezne folije. Na svakoj postaji, stroj za pakiranje okružuje jednu hrpu u foliju, a infracrvena pećnica smanjuje film u zapečaćenu kutiju. Jedinstvena fotocelularna montažna žarišna duljina velikog raspona detektira prisutnost svakog pakiranja koje izlazi iz pećnice i prenosi signal na višu razinu kontrolnog sustava kako bi se povećala stopa proizvodnje.

  Prednosti za kupce
  • Maksimalni raspon od 30.000 mm
  • Povezivanje IO-Link s PNP tipovima dostupnim bez ikakvih dodatnih troškova
  • Dvostruki izlaz s alarmom stabilnosti
  • Raznovrsna i praktična ugradnja držača za jednostavnu instalaciju
  • Međusobni imunitet na smetnje postavljajući parove odašiljača / prijamnika putem IO-Linka
  Oznake za samopostavljanje
  • Sigurni dijelovi koji nisu u kontaktu s dugim rasponom
  • Točni podaci zahvaljujući pouzdanom prepoznavanju paketa u stvarnom vremenu
  • Povećana produktivnost kao upozorenje o stabilnosti signalizira potrebu za preventivnim održavanjem
  • Dovoljno je jedan senzor za sve veličine kartona bez premještanja
  Postavljanje zadatka

  Automatizirana pakiranja su norma u proizvodnji brze robe široke potrošnje. Slatkiši nisu iznimka. U masovnoj proizvodnji, proizvođači omotaju zapečaćene vrećice slatkiša u kartonske kutije, koje zauzvrat stoje za skupljanje i paletiranje.
  Paketići kartona stalno pristižu i skupljaju se čak i u hrpe. Stroj za pakiranje obuhvaća svaki sloj s trajnim kutnim filmom. Ta hrpa tada prolazi kroz infracrvenu pećnicu gdje se film smanjuje i tvori zapečaćeni paket kartona. Nakon skupljanja, paketi se prevoze u područje konsolidacije za paletizaciju.
  Tvornički operatori moraju nadzirati proizvodnu propusnost za svaku liniju za pakiranje. Ručne metode računanja su nepraktične i skupe. Vrlo pouzdan sustav bez kontakta senzora potreban je za otkrivanje prisutnosti svakog paketa jer napušta stezaljku i ažurira broj komada u roditeljskom nadzornom sustavu. Daljinski rad je poželjan jer nisu dostupne sve linije za pakiranje.

  Realizacija

  Kontrolni senzori C-trake C21 su idealni za ovu aplikaciju. Ovi parovi senzora imaju maksimalni raspon od 30.000 mm. Svaki par osjetnika uključuje odašiljač i prijemnik, svaki od njih montiran u kućište od 20 mm x 30 mm x 10 mm. Spajanje s upravljačkim sustavom vrši se preko PVC kabla ili s integriranim M8 priključkom ili s hermetički zatvorenim ulazom kabela. Kako bi se osiguralo međusobno djelovanje imuniteta, parovi emitera / prijamnika mogu se postaviti putem IO-Linka.
  Neposredno nakon svakog izlaza iz pećnice, par senzora je postavljen tako da su predajnik i prijemnik na suprotnim stranama transportera. Ovisno o raspoloživom prostoru u pećnici, jedna od dvije jedinice također može biti montirana na nekoj udaljenosti od remena. Prilagođene konzole omogućuju optimalno pozicioniranje senzora u gotovo svim situacijama.

  Čim kartonski okvir prekine svjetlosnu zraku, prijemnik ga prepoznaje i signalizira kontrolni sustav da poveća broj dijelova. Industrijski standardni PNP ili NPN 3-žičani ili 4-žični izlazi podržavaju izravnu vezu s modernim industrijskim kontrolama. Drugi izlaz pruža alarm stabilnosti u slučaju gubitka osjetljivosti i signalizira potrebu za preventivnim održavanjem prije nego što se dogodi bilo kakva degradacija performansi.
  Serija C23 pouzdano otkriva objekte koji se brzo kreću. Sklopna frekvencija se može odabrati daljinski putem IO-Linka, standardiziranog serijskog protokola za povezivanje koji je standardno dostupan na PNP verzijama bez ikakvih dodatnih troškova.

  • 16.5.2018.

  • Varga Elektronik

  Postavljanje novih standarda: KVT-ER kabelske uvodnice

  icotek

  Kabelske uvodnice IP66 / IP68 za kabele sa i bez utikača

  Podijeljena kabelska uvodnica KVT-ER postavlja nove standarde u povezivanju kablova


  Uvođenjem novih KVT-ER kabelskih uvodnica, icotek postavlja nove standarde u priključivanju kabela. KVT-ER kabelska uvodnica je otporna na tekućinu i prašinu (IP66 / IP68), robusna, jednostavna za ugradnju i ekonomično rješenje za usmjeravanje, brtvljenje i deformiranje kabela s ili bez prethodno ugrađenih priključaka.

  Usmjeravanje kabela, brtvljenje i olakšavanje naprezanja

  S novom djeljivim kabelskom uvodnicom KVT-ER, icotek postavlja nove standarde u predfabriciranom ulazu kabela. KVT-ER je visoko otporna na prašinu i tekućine (IP66 / IP68), robusna, jednostavna za ugradnju i relativno ekonomično rješenje za umetanje, brtvljenje i rasterećenje kabela sa ili bez prethodno ugrađenih utikača.

  Umetnite vodove, brtve i oslobodite naprezanje

  KVT-ER je podijeljena kabelska uvodnica koja omogućuje uvođenje prethodno montiranih kabela ili gotovih kabelskih svežanja. No čak i neusklađeni električni, pneumatski ili hidraulički kabeli kao i valoviti crijeva mogu se jednostavno uvesti u kontrolne ormare, kućišta ili strojeve s KVT-ER podijeljenom kabelskom uvodnicom, zapečaćena i olakšana protiv naprezanja.

  Velika varijabilnost, idealna za retrofits i održavanje

  Do 4 kabela od 1 do 16 mm (s jednim kabelskim uvodnicama KT 1 - KT 15 ) ili s jednim kabelom od 16 do 35 mm ( pojedinačni kabelski uvodnici KT 16 - KT 34 ). Promjer se može umetnuti pomoću kabelskih žljebova. Maksimalne dimenzije mogućih utikača ovise samo o veličinama izbijanja metrike, a ne o kabelskim uvodima. Zbog dosljedne podjele, moguće je naknadno ugraditi ili servisirati. Kabelska uvodnica jednostavno se montira oko kabela.
  KVT-ER se temelji na metrijskim standardnim epidemijama M32, M50 i M63. Zaključci su uključeni. Preporuča se vijčani okvir i završni poklopac s 2 Nm. To stvara potrebni kontaktni tlak.

  Visoko certificirana zaštita IP65, IP66, IP67 i IP68

  Zbog ovog tlaka kontakta, ubrizganog elastomerskog brtvila i korištenja KT pojedinačnih uvodnica kabela, KVT-ER ispunjava stupanj zaštite IP65 / IP66 / IP67 / IP68 (certificiran prema EN 60529). Napomena: Kod upotrebe višestrukih i posebnih gumenih utora, stupanj zaštite se smanjuje na IP54.
  Osim velike čvrstoće, kabelska uvodnica KVT-ER nudi smanjenje naprezanja vodljivih kabela prema EN 62444 zbog visokog pritiska na kontaktni kabelski uvodnik. Trenutačno su u pripremi certifikati NEMA TYPE 12 / 4X i c UR us.

  Prednosti
  • Certificirane klase zaštite IP65 / IP66 / IP67 / IP68 (sukladno EN 60529)
  • Vrlo visoka otpornost naprezanja prema EN 62444
  • Jamstvo prethodno montiranih kabela
  • Ponovno postavljanje, servisiranje je jednostavno i brzo izvedivo
  • Visoka gustoća pakiranja
  • Postavljanje na metrijska standardna izbijanja
  • Otporan na industrijska sredstva za čišćenje (ECOLAB certifikat)
  • Vrlo robustan dizajn, otporan na vibracije
  • Moderni dizajn
  Dodaci

  Kako bi se postigla certificirana vrsta zaštite i još uvijek nudila najveću fleksibilnost u promjeru kabela, mogu se koristiti jednodijelni kabeli KT male i KT velike. Oni pokrivaju raspon promjera od 1 do 35 mm. Neiskorišteni uvodnici mogu se zapečatiti sa ST čepovima. Vrste zaštite sa čepovima ostaje jednaka.. Za uvođenje npr. SUB-D utikača, icotek nudi posebne KGM sidra s udubljenjima.
  Izravno rasipanje elektromagnetske smetnje prilikom ulaska kabela na stijenku kućišta ili stroja osigurano je pomoću KVT-EMC štitnika stezaljke. Kao rezultat toga, veličina M32 KVT-ER je također ekonomična alternativa skupim EMC kabelskim žlijezdama.

  Tehničke specifikacije
 • Materijal: Tijelo: Polipropilen (PP)
 • Integrirana brtva: elastomer
 • Klasa požara: UL94-V0 samotamljavanje
 • Stupanj zaštite IP: IP65 / IP66 / IP67 / IP68 s točnim odabirom, jednostruki navojni kabel (certificiran prema EN 60529)
 • Vrsta zaštite NEMA: NEMA tip 12 / 4X (u pripremi)
 • Temperaturni raspon: - 30 ° C do + 110 ° C (statički)
 • Svojstva: Bez halogena, bez silikona
 • Izbijanje: M32 / M50 / M63
  • 7.5.2018.

  • Varga Elektronik

  Novo napajanje CP20.241: 24V, 20A

  Puls3

  Sa svojom učinkovitosti od 95,6% i širinom od samo 48 mm, CP20.241 postavlja nove mjerila u klasi od 480 W.

  • Izvrsna učinkovitost od 95,6%
   Samo 22,1W gubitak snage na AC 230V i punom opterećenju
  • 20% povećanja snage
   Rezerve izlaznih snaga mogu se koristiti neprekidno pri temperaturama do + 45 °C
  • Učinkovita paralelna upotreba
   Integrirana značajka dijeljenja struje
  • Dugi vijek trajanja
   >9 godina kod AC 230V, punog opterećenja i + 40 °C
  • Vrlo kompaktan dizajn
   Širina samo 48 mm
  • Široki raspon radne temperature
   Od -25 °C do + 70 °C (Deratizacija: 12W/° pri > + 60 °C)
  • Razni priključni terminali
   Na raspolaganju su jedinice s vijčanim, opružnim stezaljkama ili steznim priključcima

  Saznajte više o CP20.241.
  Njemački jezik
  Engleski jezik

  • 28.4.2018.

  • Varga Elektronik

  Eco-Rail-2: Usredotočite se na bitno

  Murrelektronik, Murr

  Eco-Rail-2 jedinice za napajanje nude proizvođačima strojeva i upravljačkih ormara mogućnost napajanja svojim potrošačima fleksibilno i ekonomski. Ove jedinice pružaju osnovnu funkcionalnost koja stvara rješenje s optimalnim omjerom cijene i performansi za brojne primjene.

  Zahtjevi na tržištu električne energije (napajanja) u stalnom su porastu. Maksimalna učinkovitost i stalna učinkovitost čak i pri visokim temperaturama su nužnost. Dijagnostički i komunikacijski objekti također su sve traženiji jer su komponente integrirane u višu razinu mreže i postale su dio primjene Industry 4.0. Murrelektronik nudi napredna rješenja visokih performansi kako bi ispunila ove zahtjeve.

  Istodobno, "klasične" primjene i dalje postoje - bez takvih povećanih zahtjeva. U takvim primjenama električni inženjer ne mora se nositi s izvanrednim uvjetima u okolini, a napajanje ne mora biti integrirano u sustav. Bitni zahtjev u takvim slučajevima je rješenje napajanja koje djeluje pouzdano, fleksibilno i ekonomično.
  Murrelektronik Eco-Rail-2 serija napajanja je predodređena za takve primjene. Ona jednostavno zadovoljava sve osnovne zahtjeve za sustav napajanja i pomaže u nadziranju ukupnih troškova u upravljačkom ormaru.

  U seriji je raspoloživo pet uređaja različitih razina struje od 1,3 do 20 A. Izlazni napon uređaja može se podesiti od 23 do 28 V. To znači da se potrebni napon može isporučiti potrošaču bez obzira na duljinu napajanje. Spajanje dvaju jedinica za napajanje u seriji omogućuje izlazni napon od 48 V.
  Eco-Rail-2 pouzdano radi u temperaturnim rasponima između 0 i 55 ° C i time pokriva širok raspon primjena. Jedinica za napajanje može se jednostavno montirati na DIN vodilicu bez ikakvih alata. Vijčane stezaljke pričvršćene su na prednji dio jedinice kako bi se olakšalo brzo i jednostavno spajanje kablova. UL odobrenje omogućuje uporabu u cijelome svijetu.
  Vrijedno je napomenuti da je "vrijeme zadržavanja" Eco-Rail-2 serije s prekidačima napajanja do 130 milisekundi. To pomaže da premostite naponske kapi na ulaznoj strani.

  • 18.4.2018.

  • Varga Elektronik

  Sudjelovanje na 21. proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu

  sajam

  Na Sajamskom prostoru Gudovac je održan još jedan Proljetni sajam, dvadesetprvi po redu, na kojem je sudjelovalo na gospodarskoj izložbi gotovo pet stotina izlagača. Sajam je održan uz suorganizaciju Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara, a pokrovitelj sajma je bilo Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.
  Naša tvrtka je i ovo godine izložila svoje proizvode i proizvode tvrtki koje zatupamo, a po prvi puta je na sajmu predstavljen i naš novi uređaj za industrijsko pranje – Simpyl1. Održali smo i nagradnu igru za sve posjetitelje našeg štanda te podijelili vrijedne nagrade.

  U nastavku možete pogledati nekoliko slika.

  • 12.4.2018.

  • Varga Elektronik

  RFID čitač - upotpunjen s RONTRON-R-JUWEL kontrolnim jedinicama

  schlegel2

  • RFID tehnologije s 13,56 MHz
  • Sučelje podataka USB / RS232
  • Promjer za montažu Ø22,3 mm / Ø30,5 mm
  • Elektronički pristup kontroli i autorizaciji
  • Dostupan u srebrnoj ili crnoj boji ili nehrđajućem čeliku
  • Pribor
  • dodatni LED svjetlosni prsten za indikatore stanja
  • RFID držač oznake s LED indikatorom stanja
  • 9.4.2018.

  • Varga Elektronik

  Minijaturni induktivni senzor točno detektira položaj brzog vretena

  contrinex

  Strojevi za obradu velikih brzina često imaju automatske mjenjače alata koji pomažu u povećanju produktivnosti. Švicarski proizvođač pogonskog motora koristi tehnologiju senzora za otkrivanje položaja glavne osovine stroja prije pokretanja sekvence promjene alata. Minijaturni induktivni senzori Contrinex detektiraju položaj proreznog središnjeg diska postavljenog na osovinu motora s iznimnim ponavljanjem i točnosti položaja bolje od 0,01 mm.

  Vrijednosti kupaca
  • Vrlo precizna, ponovljiva izvedba senzora u zahtjevnim uvjetima
  • Ugrađeni minijaturni senzor s minimalnim učinkom na dinamiku stroja
  • Učinkovito-zaboravni rad s izvrsnom otpornosti na udarce i vibracije
  • Pristupačno, visoko pouzdano rješenje
  Posebne prednosti proizvoda
  • Lagani, hermetički zatvoreni minijaturni senzori
  • Konstrukcija od nehrđajućeg čelika V2A / AISI 303 s vakuumom zatvorenom elektronikom
  • Najbolja u klasi 0,8 mm osjetne udaljenosti
  Korisnička aplikacija

  Moderni strojni centri izvršavaju višestruku operaciju rezanja metala na jednoj stanici, često postavljanjem zasebnog alata za svaku operaciju. Vrijeme provedeno mijenjajući alat je neproizvodno, smanjujući učinkovitost i korištenje strojeva. Automatska zamjena alata svodi izgubljeno vrijeme na minimum, ali zahtijeva vrlo precizno pozicijsko mjerenje glavnog vretena kako bi se spriječila oštećenja.

  Nakon završetka operacije, glavna osovina stroja se zaustavlja. Tek nakon što dosegne nultu poziciju - točka u kojoj se alat potpuno isključuje - pokrenuta je sekvenca promjene alata. Pouzdano otkrivanje nulte-pozicije zahtijeva iznimnu točnost i ponovljivost pri osvrtanju položaja osovine koja je prethodno rotirala do 14.000 o / min.
  Minijaturni senzor, sposoban podnijeti mehanički šok, visoku razinu vibracija i uljni okoliš, mora otkriti položaj proreznog središnjeg diska montiranog na vratilo pogonskog motora. Potrebna kutna rezolucija prevodi se u položajnu točnost bolju od 0,01 mm.

  Rješenje kupaca

  Induktivni senzori tvrtke Contrinex dizajnirani su za iznimnu dugoročnu pouzdanost i ponovljivost u zahtjevnim okruženjima, a lagani senzori s područja Miniature idealni su za ovu aplikaciju. Izrađeni od nehrđajućeg čelika V2A / AISI 303 s PPE osjetilnim plohama i hermetički zatvorenim kabelskim ulazima, ovi ugrađeni senzori M5 zauzimaju minimalan prostor.
  Središnji disk je montiran u kućište s rotirajućim davačem ugrađenim na vratilo pogonskog motora. Senzor duljine 25 mm ugrađen je izravno u zid kućišta, a senzorska udaljenost od 0,8 mm eliminira rizik od slučajnog sudara s diskom. Senzori su konfigurirani s industrijskim standardnim PNP normalno otvorenim sučeljem, povezanim s kupčevim upravljačkim sustavom preko fleksibilnog, otpornog na ulje, PUR obloženog kabla.

  Vakuumska otvorena elektronika osigurava odličnu otpornost na udarce i vibracije, a nije potrebna nikakva dodatna električna ili mehanička zaštita. Funkcioniranje i zaboravljanje zahtjeva minimalno održavanje , prevladavajući mehaničku krhkost alternativne tehnologije davača optičkih senzora.
  Senzor detektira položaj središnjeg diska, pouzdano i ponavljajući, s točnosti koja je bolja od traženog 0,01 mm. Contrinex Miniature induktivni senzori pružaju vrlo učinkovito i povoljno rješenje.

  • 29.3.2018.

  • Varga Elektronik

  PFS | SCL

  EMC zaštitne stezaljke za sabirnicu
  icotek2

  Raspon EMC zaštitnih stezaljki PFS|SCL dizajniran je za brzu i jednostavnu montažu pričvršćivanjem na sabirne šipke 10x3 mm. Vrlo tanak oblik je savršen za primjene u ograničenom prostoru. Montaža se vrši pričvršćivanjem na sabirnicu dimenzije 10x3 mm.

   Prednosti:
  • Izuzetno tanak oblik
  • Dobar kontakt kabelskog štitnika
  • Jednostavna montaža bez alata
  • Dizajn opruge ne zahtijeva prilagodbu i trajno će održavati kontakt s kabelskim štitom
  • Isplativo rješenje
   Tehnički podaci:
  • Tip štitnika: jednostruka stezaljka
  • Broj štitnika: 1
  • Materijal štitne stezaljke: opružni čelik, pocinčan
  • Materijal za ugradnju: opruga čelika, pocinčana
  • Vrsta ugradnje: pričvršćivanjem
  • Mjesto ugradnje: 10 x 3 mm sabirnica

  Dokumenti za preuzimanje:
  Njemački jezik
  Engleski jezik

  • 21.3.2018.

  • Varga Elektronik

  Novo napajanje CP5.241: 24V, 5A

  Puls

  120 W DIN tračna napajanja imaju izvanredni vijek trajanja od više od 131.000 sati, učinkovitost od 94,3% i manja veličinu - širina 32 mm i dubina samo 102 mm


  • Ekstra dug vijek trajanja:> 131.000 sati (AC 230V, punog opterećenja, + 40 ° C)
  • Ove visoke vrijednosti se postižu korištenjem LLC rezonantnog pretvornika. Ova napredna topologija konvertera je atipična za 120 W napajanje, ali vrlo učinkovita.
  • Visoka razina učinkovitosti od 94,3%
  • Samo 7,3W gubitak snage na AC 230V i punom opterećenju
  • Ušteda prostora
  • Širina x Visina x Dubina: 32 x 124 x 102 mm
  • 20% povećanja snage
  • Rezerve izlaznih snaga mogu se koristiti neprekidno pri temperaturama do + 45 ° C
  • Sigurnosne značajke
  • Siguran način preopterećenja Hiccup PLUS i aktivno ispravljanje faktora snage (PFC)
  • Široki raspon radne temperature
  • Od -25 ° C do + 70 ° C (Prigušivanje: 12W / ° pri> + 60 ° C)

  Saznajte više o novom CP5.241.

  • 12.3.2018.

  • Varga Elektronik

  Mico Pro: Trenutni nadzor snage modulariziran do maksimalnog učinka

  Murr1

  Mico Pro je novi i inovativni sustav nadzora snage iz Murrelektronika. Modularni sustav omogućuje vam precizno prilagodbu sustava na točno određenu aplikaciju- nudeći povoljan omjer troškova i koristi, uz maksimalnu uštedu prostora. Patentirani proces otpuštanja jamči optimalnu dostupnost stroja. Dodatna prednost: integrirani koncept za potencijalnu distribuciju koja značajno smanjuje ožičenje ormarića.
  Sustavi za napajanja su srce strojeva i opreme. Oni im pružaju potrebnu energiju. Zato ih se ne smije zaustaviti prekoračenjima ili kratkim spojevima koji rezultiraju storniranjem stroja, gubitkom proizvodnje i visokim troškovima. Potrebna je maksimalna pouzdanost sustava napajanja!
  Mico Pro tvrtke Murrelektronik jamči pouzdan sustav napajanja. Ovaj inteligentni sustav nadzora snage tvrtke Murrelektronik nadzire sve teretne i upravljačke struje na dosljedan način i identificira kritične trenutke u pravom trenutku. Mico Pro signali ograničavaju opterećenja i isključuju neispravne kanale na ciljan način kako bi se spriječio potpuni pad sustava i osigurala visoka razina dostupnosti stroja. Proces izlaženja je patentiran i primjenjuje načelo "što kasnije, što je prije potrebno". No, Mico Pro također prepoznaje "kratkotrajne pogreške“, kao što je kabelski prekid u povlačnim lancima koji se javlja samo u određenim kutovima kretanja. Mico Pro prepoznaje kapacitivna opterećenja i pokreće ih na kontrolirani način.

  Usklađen dizajn koji štedi prostor

  Mico Pro je modularni sustav za radne napone od 12 i 24 V DC. Iz brojnih Mico-Pro modula odabiru se odgovarajuće komponente za odgovarajuću aplikaciju i sastavljaju zajedno s modulom napajanja bez alata za formiranje zatvorenog sustava. Možete odabrati između modula s jednim, dva ili četiri izlazna kanala. Njihova uska širina od 8, 12 ili 24 milimetara omogućuje značajnu uštedu prostora. Na primjer, sustav s osam kanala zahtjeva do 65 posto manje prostora od sustava s prekidačima strujnog kruga. Što više kanala upotrebljavate, to je veći postotak.
  Na Fix modulu su strujni tokovi (2, 4, 6, 8, 10 i 16 A) fiksni. Na modulima Flex, struja se može podesiti pritiskom tipke od 1 do 10 A ili od 11 do 20 A. To povećava fleksibilnost (npr. za proizvođače strojeva i postrojenja s opcijom upravljanja ), a smanjuje broj potrebnih verzija. To omogućuje konfiguriranje prilagođenog Mico Pro sustava za svaku aplikaciju. Sustav osigurava fleksibilnost u svakom trenutku. Ako se jedan modul mora zamijeniti, primjerice zbog potrebe za energijom nove komponente stroja, to se može učiniti bez alata u kratkom vremenu. To osigurava povoljan omjer troškova i koristi.

  Značajno pojednostavljenje ožičenja upravljačkog ormarića

  Mico Pro ima integrirani koncept raspodjele potencijala za +24 (ili +12) i 0V koji značajno pojednostavljuje ožičenje ormarića. Na svakom kanalu postoje mogućnosti spajanja + 24V i 0V. Vanjski 0V terminali sada su stvar prošlosti - nulti potencijal sada se može povezati izravno s tvrtkom Mico Pro. Time se smanjuju instalacije, značajno smanjuju potrebnu količinu ožičenja i ne samo da štedi prostor u sklopu ormara, već i troškove. Dodatni potencijalni distributeri omogućuju spajanje do 2 x 12 potencijala na svaki Mico kanal.

  Praktično rukovanje

  Inovativni sustav premošćivanja koji se koristi za spajanje pojedinačnih komponenata na zatvoreni sustav je jednostavan za rukovanje. Za montažu sustava dizajniranog za ukupnu struju do 40A, samo trebate obrezati dvije trake na pravoj duljini pomoću standardnih kliješta za rezanje i umetnite ih u predviđene dijelove s prednje strane u jednom brzom koraku. Kontaktiranje signala za dijagnostičke i upravljačke signale odvija se pomoću lateralno integriranih opružnih kontakata. Pojedini kabeli mogu biti ožičeni bez alata budući da su svi ulazni i izlazni sustavi opremljeni sa stezaljkama za pritezanje. Stoga se montaža može obaviti u vrlo kratkom vremenu i tijekom rada nije potrebno nikakvo održavanje. Prednja strana Mico Pro nikada nije prekrivena kabelima ili žicama; operator ima jasan pogled na sve oznake i status LED dioda.

  Dijagnostika - na modulu ili putem kontrolora

  Dijagnostičke značajke su od velike važnosti za Mico Pro .Svaki je kanal opremljen LED indikatorom statusa na uređaju, a digitalni signali statusa mogu se prenijeti na kontrolor. Modul Mico Pro može osigurati grupnu dijagnostiku za cijeli sustav, dok podesivi Flex moduli dodatno daju dijagnostičke signale specifične za kanale.
  Statusna lampica svijetli zeleno dok se sve normalno odvija. Nakon što je postignut udio od 90 posto unaprijed definirane ili unaprijed određene trenutne struje, LED svijetli zeleno da bi signalizirao da je dosegnut granični raspon ('90 minutno ranije upozorenje'). To se može dogoditi ako su priključeni dodatni potrošači ili se potrošnja energije već priključenih potrošača povećava, npr. zbog trošenja. Prilikom instalacije, rano upozorenje može pomoći da odmah prepoznate pogrešno dimenzionirane trenutne putove. U tom slučaju Mico Pro aktivira dodatni digitalni statusni signal.
  Ako se prekorači struja prekida, Mico Pro odmah isključuje zahvaćeni kanal na ciljani način. LED žaruljica svijetli crveno, a u tom slučaju, također se šalje statusni signal. Operater može ponovno aktivirati kanal pritiskom na gumb na modulu ili putem PLC signala. U svrhu održavanja, kanali se također mogu ručno isključiti. Tada LED žaruljica trajno svijetli crvenom bojom, a daljinska opcija uključivanja je deaktivirana.

  Integrirana funkcija prebacivanja

  Funkcija preklapanja specifična za kanal putem PLC signala omogućuje Flex modulima uključivanje i isključivanje komponenti sustava bez dodatnih kontaktora, releja ili optocouplera. Ovo rješenje se može koristiti za zamjenu razine spojke. Ne samo kratke frekvencije prebacivanja (do 10 Hz), već i duže frekvencije mogu se ostvariti npr. za prebacivanje određenih područja strojeva u stanje pripravnosti tijekom neradnih sati. U tom slučaju, LED pogođenog kanala svijetli narančasto.
  Mico Pro može se kaskadirati. To znači: na Mico kanalu s prekidom struje veće od 10 A može se povezati još jedna Mico Pro stanica. Ako su svi njegovi kanali opremljeni strujom za iskakanje do 10 A, zajamčena je potpuna selektivnost, a kanali koji su pogođeni kratkim spojevima ili preopterećenjem još uvijek se točno aktiviraju. Ušteda u novcu i instalacijskom radu su znatna, posebice u slučaju aplikacija s konceptom decentraliziranog ormarića jer oni ne zahtijevaju dodatni uređaj za napajanje.

  Praktične značajke u detaljima
  • Mico Pro prati struje kanala do 20 A u modularnom sustavu - inovacija u modularnim sustavima nadgledanja snage
  • Optimalne opcije označavanja, kako raspored preklopnog ormara ostao jasan i jednostavan
  • Mjerenje dijagnostičkih i statusnih signala kao i izlaza
  • Neizbrisiva memorija kvara: idealna za rješavanje problema nakon resetiranja napona
  • Visoki kapaciteti uključivanja do 30 mF po kanalu, čak i pri punom opterećenju
  • Sada je mogući i rad s jedinicama napajanja od 5 A
  • Minimalni unutarnji otpor, gotovo bez gubitka snage
  • Nema ovisnosti o temperaturi
  • Vremenski odgođeno uključivanje pojedinačnih kanala u "višekanalnim" modulima kako bi se izbjegli trenutni vrhovi


  Izradite vlastiti Mico Pro Online

  Svaka postaja Mico Pro je jedinstvena. Sustav inteligentnog nadzora strujanja iz Murrelektronika može se potpuno prilagoditi kako bi optimalno zadovoljio potrebe aplikacije. Novi online konfigurator čini ovaj proces jednostavnim.

  Online konfigurator dostupan je na stranici micopro.murrelektronik.com .

  Mico Pro jamči pouzdano napajanje. Ovaj slobodno konfiguriran sustav prati opterećenje i kontrolu snage dosljedno i identificira kritične trenutke na vrijeme. Označava maksimalno opterećenje i pouzdano isključuje neispravne kanale kako bi se spriječilo potpuno uništenje postrojenja ili strojeva i osigurala maksimalna dostupnost. Ova funkcionalnost temelji se na patentiranim karakteristikama raspada, koja slijede načelo: "sve dok je sigurno, ali što je moguće sigurnije".
  Mico Pro ima modularni dizajn: svaka stanica se sastoji od jednog (ili više) modula napajanja i tankih izlaznih modula koji omogućuju konfiguracije koje nude najbolji omjer troškova i koristi za aplikaciju uz optimalno korištenje prostora.

  Planiranje optimalne postaje na mreži

  Mico Pro online konfigurator olakšava planerima montažu sustava. Moguće je izgraditi svoje vlastite Mico Pro online u samo nekoliko klikova. Moduli snage i izlaza mogu se dodati u konfiguraciju i postaviti na bilo kojem mjestu. Planeri odmah dobivaju pregled izgleda njihove prilagođene Mico Pro jedinice. Prostor koji se traži u upravljačkom ormaru, kao i ukupna trenutna vrijednost potrebna za odabir optimalne jedinice napajanja, kontinuirano se izračunava i prikazuje. Drugim riječima, konfiguracija je podvrgnuta kontinuiranoj provjeri izvedivosti.

  Stavite ga u košaricu za kupnju u jednom kliku

  Kada dovršite konfiguraciju, svi parametri su dokumentirani i mogu se preuzeti kao Excel spreadsheet ili PDF dokument. Konfiguracija se također može poslati u košaricu za kupnju Murrelektronikove online trgovine jednim klikom. Naravno, konfiguracija se također može spremiti da bude ponovno učitana i izmijenjena za buduće projekte.

  Preuzmite letak o Mico Pro proizvodu:
  Engleski jezik
  Njemački jezik

  • 2.3.2018

  • Varga Elektronik

  Senzor pritiska za željeznice NAR 8258

  Trafag

  Švicarska tvrtka Trafag vodeći je međunarodni dobavljač visokokvalitetnih senzora i instrumenata za mjerenje tlaka i temperature. Tlačni odašiljač NAR 8258 s povećanom točnošću od 0,3% posebno je konstruiran za željeznička vozila (EN 50155) i ima dugotrajni, stabilni senzor od tankog čelika. Širok raspon temperature od -40 ° C do + 125 ° C i trostruka zaštita od prekomjernog tlaka čine NAR 8258 idealnim izborom za željeznička vozila u teškim uvjetima u okolini.

  Novi NAR 8258 tlačni odašiljač / prekidač nasljednik je dobro dokazane NAH 8253 željezničke opcije. Nadalje, NAR 8258 uključuje opciju tlačnog prekidača/sklopke. Na temelju robusnog, pouzdanog i uspješno predstavljenog NAH 8254, NAR 8258 je dizajniran posebno za primjene na željezničkim vozilima kao što su sustavi za spašavanje, kompresori, klima uređaji, sustavi za gašenje požara, hlađenje i još mnogi drugi.
  NAR 8258 nudi točnost od ± 0,3% i širok raspon radne temperature od -40 ... 125 ° C. Tijekom proizvodnje svaki se uređaj pojedinačno ispituje dielektričnom snagom od 710 VDC.

  NAR 8258 je dizajniran prema normativnim željezničkim zahtjevima i sukladan je s:

  • EN 61373 Oprema za prijevoz robe – na udarce i vibracije
  • EN 50155 Elektronska oprema koja se koristi na voznom parku
  • EN 50121-3-2 Željezničke primjene - Elektromagnetska kompatibilnost
  • EN 45545-2 Zaštita od požara na željezničkim vozilima
  NAR 8258 ističe se s izuzetnom robusnošću i pouzdanošću pri grubim uvjetima poput udaraca i vibracija te je stoga idealni izbor za mjerenje tlaka u zahtjevnim željezničkim programima.

  Opcije

  Tlačni odašiljač NAR 8258 dostupan je u rasponu tlaka od 0 ... 6 bar do 0 ... 600 bara. Na raspolaganju su dobro uspostavljeni tlačni spojevi kao što su G1 / 4 ", 1/4" NPT i drugi. NAR 8258 je sposoban za analogni izlazni signal od 4 ... 20 mA ili izlazne sklopke s 1 ili 2 PNP tranzistora koji mogu prebaciti do 400 mA u oba izlaza. Također su dostupni električni priključci M12x1, DIN Industrial.

  Preuzimanja:
  Tehnički podaci H72307
  Letak H70697
  Uputa H73303
  • 23.2.2018

  • Varga Elektronik

  Membranska glava tipkala s plastičnim prstenom - IP69k

  schlegel1
 • Dodatak u rasponu Rontron-R-Juwel
 • promjer za montažu Ø22,3 mm
 • jednostavno čišćenje
 • stupanj zaštite IP66 / IP67 / IP69k
 • higijensko odobrenje prema do GS-NV6 *
 • pogodan za različite kontaktne blokove
 • s opcijom osvjetljenja i označavanja
 • definirana taktilna točka pritiska
 • membrana dostupna u različitim bojama
 • * u pripremi

  • 12.2.2018.

  • Varga Elektronik

  Minijaturni Ecolab-certificiran fotoelektrični senzor otkriva prisutnost porcija sira u obradi velikih količina hrane

  contrinex1

  Tijekom proizvodnje velikih količina pojedinačno pakiranih porcija sira, transporteri isporučuju proizvod na ambalažne stanice. In-line pufer-stanice reguliraju protok kako bi ih prilagodili propusnosti pakiranja; minijaturni Ecolab-certificirani senzori detektiraju prisutnost svake porcije nakon puferiranja, pokrećući ciklus pakiranja. Parametri osjetljivosti za svaku veličinu porcije su pohranjeni na ugrađenu memoriju senzora te se mogu daljinski ažurirati bez ručne intervencije, eliminirajući potrebu za neplaniranim saniranjem između serija.

  Vrijednosti kupaca
 • Ecolab-certificirani senzori idealni su za higijenske proizvodne objekte
 • Široki radni domet odgovara velikom rasponu u veličini porcija
 • Parametri osjetljivosti vraćaju se ili ažuriraju daljinski putem IO-Linka
 • Izbjegava se nepotrebna sanacija između serija
 • Jednostavan postupak poučavanja optimizira početno podešavanje senzora
 • Alarm stabilnosti ističe smanjenu osjetljivost, izbjegavajući neplanirano zaustavljanje
 • Nema prekida rada, jer nema potrebe za prisustvom tehničara kod strojeva ili ručnim podešavanjem

 • Posebne prednosti proizvoda
 • Ecolab-ovjereni fotoelektrični senzori s mogućnošću pozadinske supresije
 • Protokol IO-Link serijskog povezivanja omogućen je na PNP verzijama bez dodatnih troškova
 • Unaprijed instalirani parametri osjetljivosti pohranjeni na ugrađenoj memoriji senzora
 • Preuzimanje ili ažuriranje preko IO-Linka
 • Robusni senzori s minijaturnim (20mm x 30mm x 10mm) plastičnim kućištima

 • Korisnička aplikacija

  Švicarski proizvođač vrhunskih mliječnih proizvoda proizvodi niz pojedinačno pakiranih porcija sira velikih količina u higijenskoj proizvodnji. Jednom rezani po veličini, dijelovi sira putuju na transporteru hrane do postaje za pakiranje; trajanje ciklusa ambalaže ovisi o vrsti sira i veličini porcija.
  Prije pakiranja, puferska stanica proizvodi redoviti protok porcija s predodređenim razmakom, koji odgovara propusnosti pakiranja. Te dvije operacije moraju biti sinkronizirane; proizvođač zahtijeva sustav senzora koji detektira prisutnost svake porcije sira dok napušta pufersku stanicu, pokrećući ciklus pakiranja.
  Senzori moraju biti certificirani , u skladu sa zakonima o hrani i izdržati agresivna sredstva za čišćenje koja se koriste tijekom rutinskog rada. Oni također moraju prilagoditi cijeli raspon veličina porcija bez potrebe za ručnim podešavanjem, jer to zahtijeva saniranje svaki put kada se veličina porcija mijenja. Maksimiziranje propusnosti je dodatni prioritet; brzo je prebacivanje između serija proizvoda bitno.

  Rješenje kupaca

  Ecolab-certificirani fotoelektrični senzori s difuznim načinom rada s pozadinskim potiskivanjem iz obitelji Contrinex C23 su idealni za ovu aplikaciju. Ovi minijaturni uređaji, montirani iznad transportera proizvoda neposredno nakon svake međumemorije, otkrivaju prisutnost porcija sira dok prolaze ispod njih. Senzor za pozicioniranje je jednostavan zahvaljujući nizu podesivih nosača od nehrđajućeg čelika.
  Industrijski standardni PNP normalno otvoreni izlaz s priključkom M8 osigurava optimalnu fleksibilnost. Osim toga, IO-Link, standardizirani protokol za serijske veze point-to-point za senzore i akumulatore, omogućen je na PNP verzijama bez ikakvih dodatnih troškova, nudeći prednosti digitalne komunikacije bez potrebe za posebnim kablovima. Drugi izlaz pruža alarm stabilnosti u slučaju smanjene osjetljivosti, označavajući potrebu za preventivnim održavanjem prije nego što se dogodi bilo kakva degradacija performansi.
  Robusna konstrukcija senzora, s minijaturnim (20mm x 30mm x 10mm) plastičnim kućištima, osigurava pouzdanu radnju u zahtjevnom okruženju za ispiranje; uređaji Contrinex C23 ocijenjeni su na IP67. Radni raspon između 15mm i 250mm, podesiv pomoću gumba za podučavanje ili putem IO-Linka, odgovara rasponu veličina dijelova bez kompromisa.

  Kratki postupak učenja u jednom ili dva koraka pojednostavljuje početno podešavanje. Jednokratna operacija omogućuje inženjerima procesa da poučavaju ciljni objekt i, po izboru, pozadinu, svaki put kada se uvede nova veličina porcija. Nakon podučavanja , parametri osjetljivosti pohranjeni su na ugrađenu memoriju senzora i mogu se dohvaćati ili ažurirati daljinski preko IO-Linka, eliminirajući potrebu za ručnim podešavanjem.
  Ovi robusni minijaturni senzori zadovoljava potrebe kupca za pouzdanim radom uz manju ili nikakvu ručnu intervenciju, a izbjegava se neplanirana sanacija. Rješenje je vrlo ekonomično s minimalnim neproizvodnim vremenom; propusnost se održava na ili iznad ciljnih razina.

  • 2.2.2018.

  • Varga Elektronik

  Kabelske uvodnice sa metlicom

  icotek1

  Pločice sa metlicom, trake sa metlicom za elektroormariće, ormare za servere i strojeve


  icotek nudi rješenja za kabelske uvodnice u obliku pločica sa metlicom i metlice sa trakama koje su savršeno prikladne za primjene u kojima nije potrebna visoka brtvljenost. icotek rješenja za brtvljenje metlicom namijenjena su za prašinu i vodove otporne na prljavštinu s ili bez prethodno ugrađenim priključcima.
  Područja primjene uvodnica temeljenim na metlicama su vrlo svestrana, npr. u električnom kućištu, stalcima za poslužitelje, na zidovima strojeva ili podignutim podovima. icotek ploče s metlicama i metlice s trakama su ekonomično rješenje za profesionalno upravljanje kablovima.

  Rješenja za brtvljenje metlicama omogućuju smanjeni protok zraka dok se filtriraju prašina i veće čestice. Toplinska zaštita i vizualni pregled su dodatne prednosti. icotekove ploče s metlicama također štite kablove od trošenja zbog oštrih rubova izrezivanja.

  Pravokutne ploče KEL-BES (NOVO! Sada su dostupne i kao podijeljena verzija KEL-BES-S) točno odgovaraju dimenzijama za rezanje standardnih industrijskih priključaka za 10, 16 ili 24-pin. Za rezanja kružne metričke uvodnice tipa M50 icotek nudi podijeljenu pločicu s metlicom KEL-BES-S50. Može se izravno utisnuti u odrezani vijak ili pričvrstiti zaklopkom.
  Za kabelske prolazne aplikacije u osnovnim verzijama kućišta i stalaka poslužitelja brojnih proizvođača i za široke rezove na strojnim zidovima icotek nudi univerzalnu pločicu KDR-BES-U . Zbog inovativnog steznog profila, traka metlice se može učvrstiti na bilo koji rub lima debljine 1,5 - 2 mm, čak i pod kutom od 90°!

  Dvodijelne pločice za pričvršćivanje KDR-BES se isporučuju s ugrađenim gumama za metlicu. Osnovne ploče prikladne su za Rittal TS8 kućišta i izrađene su standardnim Rittal kvačicama.

  • 22.1.2018.

  • Varga Elektronik

  CP10.241-60: DC/DC-Prijenosnici za primjenu u željeznici

  Puls

  Novi CP10.241-60 je pouzdan, EN 50155 certificiran i vrlo učinkovit DC/DC -pretvarač za primjenu u željeznici.


  Pouzdan, učinkovit i robustan:

 • Ulazni napon: DC 110V (-30%/+40%), 0,1s 66Vdc (-40%)
 • Učinkovitost: 94,5%
 • Radna temperatura: -40°C do +70°C bez prigušivanja (+85°C u trajanju od 10 minuta)
 • 100% veće vrijeme premošćivanja prekida rada mrežnog napajanja nego što je to potrebno u željezničkom standardu EN 50155 (S2)
 • Otporan na vremenske uvjete: zaštitnim lakom zaštićene pločice i opruge
 • Minimalna emisija buke: 100% hlađenje konvekcijom
 • Fleksibilna uporaba, brža zamjena; DIN montaža tračnica
 • EN 50155 – certificiran:

 • EN 50155 Elektronska oprema na željezničkim vozilima klasificiranim u T3, TX, C2 i S2
 • EN 61373 Zahtjevi za udarce i vibracije razvrstani u kat.1, klasa B
 • EN 50121-3-2 EMV-zahtjevi
 • EN 45545-2 Sigurnosna ocjena za zaštitu od požara klasificirana u razinu opasnosti HL3
 • Saznajte više o novom CP10.241-60

  • 12.1.2018.

  • Varga Elektronik

  vrh stranice »