Novosti

Fotoelektrični senzor s velikim područjem detekcije broji kartonske kutije u pakiranju s visokim kapacitetom pakiranja

contrinex

U pakiranju slatkih proizvoda s visokim kapacitetom pakiranja, transportne trake isporučuju složene kartonske kutije na stezne folije. Na svakoj postaji, stroj za pakiranje okružuje jednu hrpu u foliju, a infracrvena pećnica smanjuje film u zapečaćenu kutiju. Jedinstvena fotocelularna montažna žarišna duljina velikog raspona detektira prisutnost svakog pakiranja koje izlazi iz pećnice i prenosi signal na višu razinu kontrolnog sustava kako bi se povećala stopa proizvodnje.

Prednosti za kupce
 • Maksimalni raspon od 30.000 mm
 • Povezivanje IO-Link s PNP tipovima dostupnim bez ikakvih dodatnih troškova
 • Dvostruki izlaz s alarmom stabilnosti
 • Raznovrsna i praktična ugradnja držača za jednostavnu instalaciju
 • Međusobni imunitet na smetnje postavljajući parove odašiljača / prijamnika putem IO-Linka
Oznake za samopostavljanje
 • Sigurni dijelovi koji nisu u kontaktu s dugim rasponom
 • Točni podaci zahvaljujući pouzdanom prepoznavanju paketa u stvarnom vremenu
 • Povećana produktivnost kao upozorenje o stabilnosti signalizira potrebu za preventivnim održavanjem
 • Dovoljno je jedan senzor za sve veličine kartona bez premještanja
Postavljanje zadatka

Automatizirana pakiranja su norma u proizvodnji brze robe široke potrošnje. Slatkiši nisu iznimka. U masovnoj proizvodnji, proizvođači omotaju zapečaćene vrećice slatkiša u kartonske kutije, koje zauzvrat stoje za skupljanje i paletiranje.
Paketići kartona stalno pristižu i skupljaju se čak i u hrpe. Stroj za pakiranje obuhvaća svaki sloj s trajnim kutnim filmom. Ta hrpa tada prolazi kroz infracrvenu pećnicu gdje se film smanjuje i tvori zapečaćeni paket kartona. Nakon skupljanja, paketi se prevoze u područje konsolidacije za paletizaciju.
Tvornički operatori moraju nadzirati proizvodnu propusnost za svaku liniju za pakiranje. Ručne metode računanja su nepraktične i skupe. Vrlo pouzdan sustav bez kontakta senzora potreban je za otkrivanje prisutnosti svakog paketa jer napušta stezaljku i ažurira broj komada u roditeljskom nadzornom sustavu. Daljinski rad je poželjan jer nisu dostupne sve linije za pakiranje.

Realizacija

Kontrolni senzori C-trake C21 su idealni za ovu aplikaciju. Ovi parovi senzora imaju maksimalni raspon od 30.000 mm. Svaki par osjetnika uključuje odašiljač i prijemnik, svaki od njih montiran u kućište od 20 mm x 30 mm x 10 mm. Spajanje s upravljačkim sustavom vrši se preko PVC kabla ili s integriranim M8 priključkom ili s hermetički zatvorenim ulazom kabela. Kako bi se osiguralo međusobno djelovanje imuniteta, parovi emitera / prijamnika mogu se postaviti putem IO-Linka.
Neposredno nakon svakog izlaza iz pećnice, par senzora je postavljen tako da su predajnik i prijemnik na suprotnim stranama transportera. Ovisno o raspoloživom prostoru u pećnici, jedna od dvije jedinice također može biti montirana na nekoj udaljenosti od remena. Prilagođene konzole omogućuju optimalno pozicioniranje senzora u gotovo svim situacijama.

Čim kartonski okvir prekine svjetlosnu zraku, prijemnik ga prepoznaje i signalizira kontrolni sustav da poveća broj dijelova. Industrijski standardni PNP ili NPN 3-žičani ili 4-žični izlazi podržavaju izravnu vezu s modernim industrijskim kontrolama. Drugi izlaz pruža alarm stabilnosti u slučaju gubitka osjetljivosti i signalizira potrebu za preventivnim održavanjem prije nego što se dogodi bilo kakva degradacija performansi.
Serija C23 pouzdano otkriva objekte koji se brzo kreću. Sklopna frekvencija se može odabrati daljinski putem IO-Linka, standardiziranog serijskog protokola za povezivanje koji je standardno dostupan na PNP verzijama bez ikakvih dodatnih troškova.

 • 16.5.2018.

 • Varga Elektronik

Postavljanje novih standarda: KVT-ER kabelske uvodnice

icotek

Kabelske uvodnice IP66 / IP68 za kabele sa i bez utikača

Podijeljena kabelska uvodnica KVT-ER postavlja nove standarde u povezivanju kablova


Uvođenjem novih KVT-ER kabelskih uvodnica, icotek postavlja nove standarde u priključivanju kabela. KVT-ER kabelska uvodnica je otporna na tekućinu i prašinu (IP66 / IP68), robusna, jednostavna za ugradnju i ekonomično rješenje za usmjeravanje, brtvljenje i deformiranje kabela s ili bez prethodno ugrađenih priključaka.

Usmjeravanje kabela, brtvljenje i olakšavanje naprezanja

S novom djeljivim kabelskom uvodnicom KVT-ER, icotek postavlja nove standarde u predfabriciranom ulazu kabela. KVT-ER je visoko otporna na prašinu i tekućine (IP66 / IP68), robusna, jednostavna za ugradnju i relativno ekonomično rješenje za umetanje, brtvljenje i rasterećenje kabela sa ili bez prethodno ugrađenih utikača.

Umetnite vodove, brtve i oslobodite naprezanje

KVT-ER je podijeljena kabelska uvodnica koja omogućuje uvođenje prethodno montiranih kabela ili gotovih kabelskih svežanja. No čak i neusklađeni električni, pneumatski ili hidraulički kabeli kao i valoviti crijeva mogu se jednostavno uvesti u kontrolne ormare, kućišta ili strojeve s KVT-ER podijeljenom kabelskom uvodnicom, zapečaćena i olakšana protiv naprezanja.

Velika varijabilnost, idealna za retrofits i održavanje

Do 4 kabela od 1 do 16 mm (s jednim kabelskim uvodnicama KT 1 - KT 15 ) ili s jednim kabelom od 16 do 35 mm ( pojedinačni kabelski uvodnici KT 16 - KT 34 ). Promjer se može umetnuti pomoću kabelskih žljebova. Maksimalne dimenzije mogućih utikača ovise samo o veličinama izbijanja metrike, a ne o kabelskim uvodima. Zbog dosljedne podjele, moguće je naknadno ugraditi ili servisirati. Kabelska uvodnica jednostavno se montira oko kabela.
KVT-ER se temelji na metrijskim standardnim epidemijama M32, M50 i M63. Zaključci su uključeni. Preporuča se vijčani okvir i završni poklopac s 2 Nm. To stvara potrebni kontaktni tlak.

Visoko certificirana zaštita IP65, IP66, IP67 i IP68

Zbog ovog tlaka kontakta, ubrizganog elastomerskog brtvila i korištenja KT pojedinačnih uvodnica kabela, KVT-ER ispunjava stupanj zaštite IP65 / IP66 / IP67 / IP68 (certificiran prema EN 60529). Napomena: Kod upotrebe višestrukih i posebnih gumenih utora, stupanj zaštite se smanjuje na IP54.
Osim velike čvrstoće, kabelska uvodnica KVT-ER nudi smanjenje naprezanja vodljivih kabela prema EN 62444 zbog visokog pritiska na kontaktni kabelski uvodnik. Trenutačno su u pripremi certifikati NEMA TYPE 12 / 4X i c UR us.

Prednosti
 • Certificirane klase zaštite IP65 / IP66 / IP67 / IP68 (sukladno EN 60529)
 • Vrlo visoka otpornost naprezanja prema EN 62444
 • Jamstvo prethodno montiranih kabela
 • Ponovno postavljanje, servisiranje je jednostavno i brzo izvedivo
 • Visoka gustoća pakiranja
 • Postavljanje na metrijska standardna izbijanja
 • Otporan na industrijska sredstva za čišćenje (ECOLAB certifikat)
 • Vrlo robustan dizajn, otporan na vibracije
 • Moderni dizajn
Dodaci

Kako bi se postigla certificirana vrsta zaštite i još uvijek nudila najveću fleksibilnost u promjeru kabela, mogu se koristiti jednodijelni kabeli KT male i KT velike. Oni pokrivaju raspon promjera od 1 do 35 mm. Neiskorišteni uvodnici mogu se zapečatiti sa ST čepovima. Vrste zaštite sa čepovima ostaje jednaka.. Za uvođenje npr. SUB-D utikača, icotek nudi posebne KGM sidra s udubljenjima.
Izravno rasipanje elektromagnetske smetnje prilikom ulaska kabela na stijenku kućišta ili stroja osigurano je pomoću KVT-EMC štitnika stezaljke. Kao rezultat toga, veličina M32 KVT-ER je također ekonomična alternativa skupim EMC kabelskim žlijezdama.

Tehničke specifikacije
 • Materijal: Tijelo: Polipropilen (PP)
 • Integrirana brtva: elastomer
 • Klasa požara: UL94-V0 samotamljavanje
 • Stupanj zaštite IP: IP65 / IP66 / IP67 / IP68 s točnim odabirom, jednostruki navojni kabel (certificiran prema EN 60529)
 • Vrsta zaštite NEMA: NEMA tip 12 / 4X (u pripremi)
 • Temperaturni raspon: - 30 ° C do + 110 ° C (statički)
 • Svojstva: Bez halogena, bez silikona
 • Izbijanje: M32 / M50 / M63
  • 7.5.2018.

  • Varga Elektronik

  Novo napajanje CP20.241: 24V, 20A

  Puls3

  Sa svojom učinkovitosti od 95,6% i širinom od samo 48 mm, CP20.241 postavlja nove mjerila u klasi od 480 W.

  • Izvrsna učinkovitost od 95,6%
   Samo 22,1W gubitak snage na AC 230V i punom opterećenju
  • 20% povećanja snage
   Rezerve izlaznih snaga mogu se koristiti neprekidno pri temperaturama do + 45 °C
  • Učinkovita paralelna upotreba
   Integrirana značajka dijeljenja struje
  • Dugi vijek trajanja
   >9 godina kod AC 230V, punog opterećenja i + 40 °C
  • Vrlo kompaktan dizajn
   Širina samo 48 mm
  • Široki raspon radne temperature
   Od -25 °C do + 70 °C (Deratizacija: 12W/° pri > + 60 °C)
  • Razni priključni terminali
   Na raspolaganju su jedinice s vijčanim, opružnim stezaljkama ili steznim priključcima

  Saznajte više o CP20.241.
  Njemački jezik
  Engleski jezik

  • 28.4.2018.

  • Varga Elektronik

  Eco-Rail-2: Usredotočite se na bitno

  Murrelektronik, Murr

  Eco-Rail-2 jedinice za napajanje nude proizvođačima strojeva i upravljačkih ormara mogućnost napajanja svojim potrošačima fleksibilno i ekonomski. Ove jedinice pružaju osnovnu funkcionalnost koja stvara rješenje s optimalnim omjerom cijene i performansi za brojne primjene.

  Zahtjevi na tržištu električne energije (napajanja) u stalnom su porastu. Maksimalna učinkovitost i stalna učinkovitost čak i pri visokim temperaturama su nužnost. Dijagnostički i komunikacijski objekti također su sve traženiji jer su komponente integrirane u višu razinu mreže i postale su dio primjene Industry 4.0. Murrelektronik nudi napredna rješenja visokih performansi kako bi ispunila ove zahtjeve.

  Istodobno, "klasične" primjene i dalje postoje - bez takvih povećanih zahtjeva. U takvim primjenama električni inženjer ne mora se nositi s izvanrednim uvjetima u okolini, a napajanje ne mora biti integrirano u sustav. Bitni zahtjev u takvim slučajevima je rješenje napajanja koje djeluje pouzdano, fleksibilno i ekonomično.
  Murrelektronik Eco-Rail-2 serija napajanja je predodređena za takve primjene. Ona jednostavno zadovoljava sve osnovne zahtjeve za sustav napajanja i pomaže u nadziranju ukupnih troškova u upravljačkom ormaru.

  U seriji je raspoloživo pet uređaja različitih razina struje od 1,3 do 20 A. Izlazni napon uređaja može se podesiti od 23 do 28 V. To znači da se potrebni napon može isporučiti potrošaču bez obzira na duljinu napajanje. Spajanje dvaju jedinica za napajanje u seriji omogućuje izlazni napon od 48 V.
  Eco-Rail-2 pouzdano radi u temperaturnim rasponima između 0 i 55 ° C i time pokriva širok raspon primjena. Jedinica za napajanje može se jednostavno montirati na DIN vodilicu bez ikakvih alata. Vijčane stezaljke pričvršćene su na prednji dio jedinice kako bi se olakšalo brzo i jednostavno spajanje kablova. UL odobrenje omogućuje uporabu u cijelome svijetu.
  Vrijedno je napomenuti da je "vrijeme zadržavanja" Eco-Rail-2 serije s prekidačima napajanja do 130 milisekundi. To pomaže da premostite naponske kapi na ulaznoj strani.

  • 18.4.2018.

  • Varga Elektronik

  Sudjelovanje na 21. proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu

  sajam

  Na Sajamskom prostoru Gudovac je održan još jedan Proljetni sajam, dvadesetprvi po redu, na kojem je sudjelovalo na gospodarskoj izložbi gotovo pet stotina izlagača. Sajam je održan uz suorganizaciju Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara, a pokrovitelj sajma je bilo Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.
  Naša tvrtka je i ovo godine izložila svoje proizvode i proizvode tvrtki koje zatupamo, a po prvi puta je na sajmu predstavljen i naš novi uređaj za industrijsko pranje – Simpyl1. Održali smo i nagradnu igru za sve posjetitelje našeg štanda te podijelili vrijedne nagrade.

  U nastavku možete pogledati nekoliko slika.

  • 12.4.2018.

  • Varga Elektronik

  RFID čitač - upotpunjen s RONTRON-R-JUWEL kontrolnim jedinicama

  schlegel2

  • RFID tehnologije s 13,56 MHz
  • Sučelje podataka USB / RS232
  • Promjer za montažu Ø22,3 mm / Ø30,5 mm
  • Elektronički pristup kontroli i autorizaciji
  • Dostupan u srebrnoj ili crnoj boji ili nehrđajućem čeliku
  • Pribor
  • dodatni LED svjetlosni prsten za indikatore stanja
  • RFID držač oznake s LED indikatorom stanja
  • 9.4.2018.

  • Varga Elektronik

  Minijaturni induktivni senzor točno detektira položaj brzog vretena

  contrinex

  Strojevi za obradu velikih brzina često imaju automatske mjenjače alata koji pomažu u povećanju produktivnosti. Švicarski proizvođač pogonskog motora koristi tehnologiju senzora za otkrivanje položaja glavne osovine stroja prije pokretanja sekvence promjene alata. Minijaturni induktivni senzori Contrinex detektiraju položaj proreznog središnjeg diska postavljenog na osovinu motora s iznimnim ponavljanjem i točnosti položaja bolje od 0,01 mm.

  Vrijednosti kupaca
  • Vrlo precizna, ponovljiva izvedba senzora u zahtjevnim uvjetima
  • Ugrađeni minijaturni senzor s minimalnim učinkom na dinamiku stroja
  • Učinkovito-zaboravni rad s izvrsnom otpornosti na udarce i vibracije
  • Pristupačno, visoko pouzdano rješenje
  Posebne prednosti proizvoda
  • Lagani, hermetički zatvoreni minijaturni senzori
  • Konstrukcija od nehrđajućeg čelika V2A / AISI 303 s vakuumom zatvorenom elektronikom
  • Najbolja u klasi 0,8 mm osjetne udaljenosti
  Korisnička aplikacija

  Moderni strojni centri izvršavaju višestruku operaciju rezanja metala na jednoj stanici, često postavljanjem zasebnog alata za svaku operaciju. Vrijeme provedeno mijenjajući alat je neproizvodno, smanjujući učinkovitost i korištenje strojeva. Automatska zamjena alata svodi izgubljeno vrijeme na minimum, ali zahtijeva vrlo precizno pozicijsko mjerenje glavnog vretena kako bi se spriječila oštećenja.

  Nakon završetka operacije, glavna osovina stroja se zaustavlja. Tek nakon što dosegne nultu poziciju - točka u kojoj se alat potpuno isključuje - pokrenuta je sekvenca promjene alata. Pouzdano otkrivanje nulte-pozicije zahtijeva iznimnu točnost i ponovljivost pri osvrtanju položaja osovine koja je prethodno rotirala do 14.000 o / min.
  Minijaturni senzor, sposoban podnijeti mehanički šok, visoku razinu vibracija i uljni okoliš, mora otkriti položaj proreznog središnjeg diska montiranog na vratilo pogonskog motora. Potrebna kutna rezolucija prevodi se u položajnu točnost bolju od 0,01 mm.

  Rješenje kupaca

  Induktivni senzori tvrtke Contrinex dizajnirani su za iznimnu dugoročnu pouzdanost i ponovljivost u zahtjevnim okruženjima, a lagani senzori s područja Miniature idealni su za ovu aplikaciju. Izrađeni od nehrđajućeg čelika V2A / AISI 303 s PPE osjetilnim plohama i hermetički zatvorenim kabelskim ulazima, ovi ugrađeni senzori M5 zauzimaju minimalan prostor.
  Središnji disk je montiran u kućište s rotirajućim davačem ugrađenim na vratilo pogonskog motora. Senzor duljine 25 mm ugrađen je izravno u zid kućišta, a senzorska udaljenost od 0,8 mm eliminira rizik od slučajnog sudara s diskom. Senzori su konfigurirani s industrijskim standardnim PNP normalno otvorenim sučeljem, povezanim s kupčevim upravljačkim sustavom preko fleksibilnog, otpornog na ulje, PUR obloženog kabla.

  Vakuumska otvorena elektronika osigurava odličnu otpornost na udarce i vibracije, a nije potrebna nikakva dodatna električna ili mehanička zaštita. Funkcioniranje i zaboravljanje zahtjeva minimalno održavanje , prevladavajući mehaničku krhkost alternativne tehnologije davača optičkih senzora.
  Senzor detektira položaj središnjeg diska, pouzdano i ponavljajući, s točnosti koja je bolja od traženog 0,01 mm. Contrinex Miniature induktivni senzori pružaju vrlo učinkovito i povoljno rješenje.

  • 29.3.2018.

  • Varga Elektronik

  PFS | SCL

  EMC zaštitne stezaljke za sabirnicu
  icotek2

  Raspon EMC zaštitnih stezaljki PFS|SCL dizajniran je za brzu i jednostavnu montažu pričvršćivanjem na sabirne šipke 10x3 mm. Vrlo tanak oblik je savršen za primjene u ograničenom prostoru. Montaža se vrši pričvršćivanjem na sabirnicu dimenzije 10x3 mm.

   Prednosti:
  • Izuzetno tanak oblik
  • Dobar kontakt kabelskog štitnika
  • Jednostavna montaža bez alata
  • Dizajn opruge ne zahtijeva prilagodbu i trajno će održavati kontakt s kabelskim štitom
  • Isplativo rješenje
   Tehnički podaci:
  • Tip štitnika: jednostruka stezaljka
  • Broj štitnika: 1
  • Materijal štitne stezaljke: opružni čelik, pocinčan
  • Materijal za ugradnju: opruga čelika, pocinčana
  • Vrsta ugradnje: pričvršćivanjem
  • Mjesto ugradnje: 10 x 3 mm sabirnica

  Dokumenti za preuzimanje:
  Njemački jezik
  Engleski jezik

  • 21.3.2018.

  • Varga Elektronik

  Novo napajanje CP5.241: 24V, 5A

  Puls

  120 W DIN tračna napajanja imaju izvanredni vijek trajanja od više od 131.000 sati, učinkovitost od 94,3% i manja veličinu - širina 32 mm i dubina samo 102 mm


  • Ekstra dug vijek trajanja:> 131.000 sati (AC 230V, punog opterećenja, + 40 ° C)
  • Ove visoke vrijednosti se postižu korištenjem LLC rezonantnog pretvornika. Ova napredna topologija konvertera je atipična za 120 W napajanje, ali vrlo učinkovita.
  • Visoka razina učinkovitosti od 94,3%
  • Samo 7,3W gubitak snage na AC 230V i punom opterećenju
  • Ušteda prostora
  • Širina x Visina x Dubina: 32 x 124 x 102 mm
  • 20% povećanja snage
  • Rezerve izlaznih snaga mogu se koristiti neprekidno pri temperaturama do + 45 ° C
  • Sigurnosne značajke
  • Siguran način preopterećenja Hiccup PLUS i aktivno ispravljanje faktora snage (PFC)
  • Široki raspon radne temperature
  • Od -25 ° C do + 70 ° C (Prigušivanje: 12W / ° pri> + 60 ° C)

  Saznajte više o novom CP5.241.

  • 12.3.2018.

  • Varga Elektronik

  Mico Pro: Trenutni nadzor snage modulariziran do maksimalnog učinka

  Murr1

  Mico Pro je novi i inovativni sustav nadzora snage iz Murrelektronika. Modularni sustav omogućuje vam precizno prilagodbu sustava na točno određenu aplikaciju- nudeći povoljan omjer troškova i koristi, uz maksimalnu uštedu prostora. Patentirani proces otpuštanja jamči optimalnu dostupnost stroja. Dodatna prednost: integrirani koncept za potencijalnu distribuciju koja značajno smanjuje ožičenje ormarića.
  Sustavi za napajanja su srce strojeva i opreme. Oni im pružaju potrebnu energiju. Zato ih se ne smije zaustaviti prekoračenjima ili kratkim spojevima koji rezultiraju storniranjem stroja, gubitkom proizvodnje i visokim troškovima. Potrebna je maksimalna pouzdanost sustava napajanja!
  Mico Pro tvrtke Murrelektronik jamči pouzdan sustav napajanja. Ovaj inteligentni sustav nadzora snage tvrtke Murrelektronik nadzire sve teretne i upravljačke struje na dosljedan način i identificira kritične trenutke u pravom trenutku. Mico Pro signali ograničavaju opterećenja i isključuju neispravne kanale na ciljan način kako bi se spriječio potpuni pad sustava i osigurala visoka razina dostupnosti stroja. Proces izlaženja je patentiran i primjenjuje načelo "što kasnije, što je prije potrebno". No, Mico Pro također prepoznaje "kratkotrajne pogreške“, kao što je kabelski prekid u povlačnim lancima koji se javlja samo u određenim kutovima kretanja. Mico Pro prepoznaje kapacitivna opterećenja i pokreće ih na kontrolirani način.

  Usklađen dizajn koji štedi prostor

  Mico Pro je modularni sustav za radne napone od 12 i 24 V DC. Iz brojnih Mico-Pro modula odabiru se odgovarajuće komponente za odgovarajuću aplikaciju i sastavljaju zajedno s modulom napajanja bez alata za formiranje zatvorenog sustava. Možete odabrati između modula s jednim, dva ili četiri izlazna kanala. Njihova uska širina od 8, 12 ili 24 milimetara omogućuje značajnu uštedu prostora. Na primjer, sustav s osam kanala zahtjeva do 65 posto manje prostora od sustava s prekidačima strujnog kruga. Što više kanala upotrebljavate, to je veći postotak.
  Na Fix modulu su strujni tokovi (2, 4, 6, 8, 10 i 16 A) fiksni. Na modulima Flex, struja se može podesiti pritiskom tipke od 1 do 10 A ili od 11 do 20 A. To povećava fleksibilnost (npr. za proizvođače strojeva i postrojenja s opcijom upravljanja ), a smanjuje broj potrebnih verzija. To omogućuje konfiguriranje prilagođenog Mico Pro sustava za svaku aplikaciju. Sustav osigurava fleksibilnost u svakom trenutku. Ako se jedan modul mora zamijeniti, primjerice zbog potrebe za energijom nove komponente stroja, to se može učiniti bez alata u kratkom vremenu. To osigurava povoljan omjer troškova i koristi.

  Značajno pojednostavljenje ožičenja upravljačkog ormarića

  Mico Pro ima integrirani koncept raspodjele potencijala za +24 (ili +12) i 0V koji značajno pojednostavljuje ožičenje ormarića. Na svakom kanalu postoje mogućnosti spajanja + 24V i 0V. Vanjski 0V terminali sada su stvar prošlosti - nulti potencijal sada se može povezati izravno s tvrtkom Mico Pro. Time se smanjuju instalacije, značajno smanjuju potrebnu količinu ožičenja i ne samo da štedi prostor u sklopu ormara, već i troškove. Dodatni potencijalni distributeri omogućuju spajanje do 2 x 12 potencijala na svaki Mico kanal.

  Praktično rukovanje

  Inovativni sustav premošćivanja koji se koristi za spajanje pojedinačnih komponenata na zatvoreni sustav je jednostavan za rukovanje. Za montažu sustava dizajniranog za ukupnu struju do 40A, samo trebate obrezati dvije trake na pravoj duljini pomoću standardnih kliješta za rezanje i umetnite ih u predviđene dijelove s prednje strane u jednom brzom koraku. Kontaktiranje signala za dijagnostičke i upravljačke signale odvija se pomoću lateralno integriranih opružnih kontakata. Pojedini kabeli mogu biti ožičeni bez alata budući da su svi ulazni i izlazni sustavi opremljeni sa stezaljkama za pritezanje. Stoga se montaža može obaviti u vrlo kratkom vremenu i tijekom rada nije potrebno nikakvo održavanje. Prednja strana Mico Pro nikada nije prekrivena kabelima ili žicama; operator ima jasan pogled na sve oznake i status LED dioda.

  Dijagnostika - na modulu ili putem kontrolora

  Dijagnostičke značajke su od velike važnosti za Mico Pro .Svaki je kanal opremljen LED indikatorom statusa na uređaju, a digitalni signali statusa mogu se prenijeti na kontrolor. Modul Mico Pro može osigurati grupnu dijagnostiku za cijeli sustav, dok podesivi Flex moduli dodatno daju dijagnostičke signale specifične za kanale.
  Statusna lampica svijetli zeleno dok se sve normalno odvija. Nakon što je postignut udio od 90 posto unaprijed definirane ili unaprijed određene trenutne struje, LED svijetli zeleno da bi signalizirao da je dosegnut granični raspon ('90 minutno ranije upozorenje'). To se može dogoditi ako su priključeni dodatni potrošači ili se potrošnja energije već priključenih potrošača povećava, npr. zbog trošenja. Prilikom instalacije, rano upozorenje može pomoći da odmah prepoznate pogrešno dimenzionirane trenutne putove. U tom slučaju Mico Pro aktivira dodatni digitalni statusni signal.
  Ako se prekorači struja prekida, Mico Pro odmah isključuje zahvaćeni kanal na ciljani način. LED žaruljica svijetli crveno, a u tom slučaju, također se šalje statusni signal. Operater može ponovno aktivirati kanal pritiskom na gumb na modulu ili putem PLC signala. U svrhu održavanja, kanali se također mogu ručno isključiti. Tada LED žaruljica trajno svijetli crvenom bojom, a daljinska opcija uključivanja je deaktivirana.

  Integrirana funkcija prebacivanja

  Funkcija preklapanja specifična za kanal putem PLC signala omogućuje Flex modulima uključivanje i isključivanje komponenti sustava bez dodatnih kontaktora, releja ili optocouplera. Ovo rješenje se može koristiti za zamjenu razine spojke. Ne samo kratke frekvencije prebacivanja (do 10 Hz), već i duže frekvencije mogu se ostvariti npr. za prebacivanje određenih područja strojeva u stanje pripravnosti tijekom neradnih sati. U tom slučaju, LED pogođenog kanala svijetli narančasto.
  Mico Pro može se kaskadirati. To znači: na Mico kanalu s prekidom struje veće od 10 A može se povezati još jedna Mico Pro stanica. Ako su svi njegovi kanali opremljeni strujom za iskakanje do 10 A, zajamčena je potpuna selektivnost, a kanali koji su pogođeni kratkim spojevima ili preopterećenjem još uvijek se točno aktiviraju. Ušteda u novcu i instalacijskom radu su znatna, posebice u slučaju aplikacija s konceptom decentraliziranog ormarića jer oni ne zahtijevaju dodatni uređaj za napajanje.

  Praktične značajke u detaljima
  • Mico Pro prati struje kanala do 20 A u modularnom sustavu - inovacija u modularnim sustavima nadgledanja snage
  • Optimalne opcije označavanja, kako raspored preklopnog ormara ostao jasan i jednostavan
  • Mjerenje dijagnostičkih i statusnih signala kao i izlaza
  • Neizbrisiva memorija kvara: idealna za rješavanje problema nakon resetiranja napona
  • Visoki kapaciteti uključivanja do 30 mF po kanalu, čak i pri punom opterećenju
  • Sada je mogući i rad s jedinicama napajanja od 5 A
  • Minimalni unutarnji otpor, gotovo bez gubitka snage
  • Nema ovisnosti o temperaturi
  • Vremenski odgođeno uključivanje pojedinačnih kanala u "višekanalnim" modulima kako bi se izbjegli trenutni vrhovi


  Izradite vlastiti Mico Pro Online

  Svaka postaja Mico Pro je jedinstvena. Sustav inteligentnog nadzora strujanja iz Murrelektronika može se potpuno prilagoditi kako bi optimalno zadovoljio potrebe aplikacije. Novi online konfigurator čini ovaj proces jednostavnim.

  Online konfigurator dostupan je na stranici micopro.murrelektronik.com .

  Mico Pro jamči pouzdano napajanje. Ovaj slobodno konfiguriran sustav prati opterećenje i kontrolu snage dosljedno i identificira kritične trenutke na vrijeme. Označava maksimalno opterećenje i pouzdano isključuje neispravne kanale kako bi se spriječilo potpuno uništenje postrojenja ili strojeva i osigurala maksimalna dostupnost. Ova funkcionalnost temelji se na patentiranim karakteristikama raspada, koja slijede načelo: "sve dok je sigurno, ali što je moguće sigurnije".
  Mico Pro ima modularni dizajn: svaka stanica se sastoji od jednog (ili više) modula napajanja i tankih izlaznih modula koji omogućuju konfiguracije koje nude najbolji omjer troškova i koristi za aplikaciju uz optimalno korištenje prostora.

  Planiranje optimalne postaje na mreži

  Mico Pro online konfigurator olakšava planerima montažu sustava. Moguće je izgraditi svoje vlastite Mico Pro online u samo nekoliko klikova. Moduli snage i izlaza mogu se dodati u konfiguraciju i postaviti na bilo kojem mjestu. Planeri odmah dobivaju pregled izgleda njihove prilagođene Mico Pro jedinice. Prostor koji se traži u upravljačkom ormaru, kao i ukupna trenutna vrijednost potrebna za odabir optimalne jedinice napajanja, kontinuirano se izračunava i prikazuje. Drugim riječima, konfiguracija je podvrgnuta kontinuiranoj provjeri izvedivosti.

  Stavite ga u košaricu za kupnju u jednom kliku

  Kada dovršite konfiguraciju, svi parametri su dokumentirani i mogu se preuzeti kao Excel spreadsheet ili PDF dokument. Konfiguracija se također može poslati u košaricu za kupnju Murrelektronikove online trgovine jednim klikom. Naravno, konfiguracija se također može spremiti da bude ponovno učitana i izmijenjena za buduće projekte.

  Preuzmite letak o Mico Pro proizvodu:
  Engleski jezik
  Njemački jezik

  • 2.3.2018

  • Varga Elektronik

  Senzor pritiska za željeznice NAR 8258

  Trafag

  Švicarska tvrtka Trafag vodeći je međunarodni dobavljač visokokvalitetnih senzora i instrumenata za mjerenje tlaka i temperature. Tlačni odašiljač NAR 8258 s povećanom točnošću od 0,3% posebno je konstruiran za željeznička vozila (EN 50155) i ima dugotrajni, stabilni senzor od tankog čelika. Širok raspon temperature od -40 ° C do + 125 ° C i trostruka zaštita od prekomjernog tlaka čine NAR 8258 idealnim izborom za željeznička vozila u teškim uvjetima u okolini.

  Novi NAR 8258 tlačni odašiljač / prekidač nasljednik je dobro dokazane NAH 8253 željezničke opcije. Nadalje, NAR 8258 uključuje opciju tlačnog prekidača/sklopke. Na temelju robusnog, pouzdanog i uspješno predstavljenog NAH 8254, NAR 8258 je dizajniran posebno za primjene na željezničkim vozilima kao što su sustavi za spašavanje, kompresori, klima uređaji, sustavi za gašenje požara, hlađenje i još mnogi drugi.
  NAR 8258 nudi točnost od ± 0,3% i širok raspon radne temperature od -40 ... 125 ° C. Tijekom proizvodnje svaki se uređaj pojedinačno ispituje dielektričnom snagom od 710 VDC.

  NAR 8258 je dizajniran prema normativnim željezničkim zahtjevima i sukladan je s:

  • EN 61373 Oprema za prijevoz robe – na udarce i vibracije
  • EN 50155 Elektronska oprema koja se koristi na voznom parku
  • EN 50121-3-2 Željezničke primjene - Elektromagnetska kompatibilnost
  • EN 45545-2 Zaštita od požara na željezničkim vozilima
  NAR 8258 ističe se s izuzetnom robusnošću i pouzdanošću pri grubim uvjetima poput udaraca i vibracija te je stoga idealni izbor za mjerenje tlaka u zahtjevnim željezničkim programima.

  Opcije

  Tlačni odašiljač NAR 8258 dostupan je u rasponu tlaka od 0 ... 6 bar do 0 ... 600 bara. Na raspolaganju su dobro uspostavljeni tlačni spojevi kao što su G1 / 4 ", 1/4" NPT i drugi. NAR 8258 je sposoban za analogni izlazni signal od 4 ... 20 mA ili izlazne sklopke s 1 ili 2 PNP tranzistora koji mogu prebaciti do 400 mA u oba izlaza. Također su dostupni električni priključci M12x1, DIN Industrial.

  Preuzimanja:
  Tehnički podaci H72307
  Letak H70697
  Uputa H73303
  • 23.2.2018

  • Varga Elektronik

  Membranska glava tipkala s plastičnim prstenom - IP69k

  schlegel1
 • Dodatak u rasponu Rontron-R-Juwel
 • promjer za montažu Ø22,3 mm
 • jednostavno čišćenje
 • stupanj zaštite IP66 / IP67 / IP69k
 • higijensko odobrenje prema do GS-NV6 *
 • pogodan za različite kontaktne blokove
 • s opcijom osvjetljenja i označavanja
 • definirana taktilna točka pritiska
 • membrana dostupna u različitim bojama
 • * u pripremi

  • 12.2.2018.

  • Varga Elektronik

  Minijaturni Ecolab-certificiran fotoelektrični senzor otkriva prisutnost porcija sira u obradi velikih količina hrane

  contrinex1

  Tijekom proizvodnje velikih količina pojedinačno pakiranih porcija sira, transporteri isporučuju proizvod na ambalažne stanice. In-line pufer-stanice reguliraju protok kako bi ih prilagodili propusnosti pakiranja; minijaturni Ecolab-certificirani senzori detektiraju prisutnost svake porcije nakon puferiranja, pokrećući ciklus pakiranja. Parametri osjetljivosti za svaku veličinu porcije su pohranjeni na ugrađenu memoriju senzora te se mogu daljinski ažurirati bez ručne intervencije, eliminirajući potrebu za neplaniranim saniranjem između serija.

  Vrijednosti kupaca
 • Ecolab-certificirani senzori idealni su za higijenske proizvodne objekte
 • Široki radni domet odgovara velikom rasponu u veličini porcija
 • Parametri osjetljivosti vraćaju se ili ažuriraju daljinski putem IO-Linka
 • Izbjegava se nepotrebna sanacija između serija
 • Jednostavan postupak poučavanja optimizira početno podešavanje senzora
 • Alarm stabilnosti ističe smanjenu osjetljivost, izbjegavajući neplanirano zaustavljanje
 • Nema prekida rada, jer nema potrebe za prisustvom tehničara kod strojeva ili ručnim podešavanjem

 • Posebne prednosti proizvoda
 • Ecolab-ovjereni fotoelektrični senzori s mogućnošću pozadinske supresije
 • Protokol IO-Link serijskog povezivanja omogućen je na PNP verzijama bez dodatnih troškova
 • Unaprijed instalirani parametri osjetljivosti pohranjeni na ugrađenoj memoriji senzora
 • Preuzimanje ili ažuriranje preko IO-Linka
 • Robusni senzori s minijaturnim (20mm x 30mm x 10mm) plastičnim kućištima

 • Korisnička aplikacija

  Švicarski proizvođač vrhunskih mliječnih proizvoda proizvodi niz pojedinačno pakiranih porcija sira velikih količina u higijenskoj proizvodnji. Jednom rezani po veličini, dijelovi sira putuju na transporteru hrane do postaje za pakiranje; trajanje ciklusa ambalaže ovisi o vrsti sira i veličini porcija.
  Prije pakiranja, puferska stanica proizvodi redoviti protok porcija s predodređenim razmakom, koji odgovara propusnosti pakiranja. Te dvije operacije moraju biti sinkronizirane; proizvođač zahtijeva sustav senzora koji detektira prisutnost svake porcije sira dok napušta pufersku stanicu, pokrećući ciklus pakiranja.
  Senzori moraju biti certificirani , u skladu sa zakonima o hrani i izdržati agresivna sredstva za čišćenje koja se koriste tijekom rutinskog rada. Oni također moraju prilagoditi cijeli raspon veličina porcija bez potrebe za ručnim podešavanjem, jer to zahtijeva saniranje svaki put kada se veličina porcija mijenja. Maksimiziranje propusnosti je dodatni prioritet; brzo je prebacivanje između serija proizvoda bitno.

  Rješenje kupaca

  Ecolab-certificirani fotoelektrični senzori s difuznim načinom rada s pozadinskim potiskivanjem iz obitelji Contrinex C23 su idealni za ovu aplikaciju. Ovi minijaturni uređaji, montirani iznad transportera proizvoda neposredno nakon svake međumemorije, otkrivaju prisutnost porcija sira dok prolaze ispod njih. Senzor za pozicioniranje je jednostavan zahvaljujući nizu podesivih nosača od nehrđajućeg čelika.
  Industrijski standardni PNP normalno otvoreni izlaz s priključkom M8 osigurava optimalnu fleksibilnost. Osim toga, IO-Link, standardizirani protokol za serijske veze point-to-point za senzore i akumulatore, omogućen je na PNP verzijama bez ikakvih dodatnih troškova, nudeći prednosti digitalne komunikacije bez potrebe za posebnim kablovima. Drugi izlaz pruža alarm stabilnosti u slučaju smanjene osjetljivosti, označavajući potrebu za preventivnim održavanjem prije nego što se dogodi bilo kakva degradacija performansi.
  Robusna konstrukcija senzora, s minijaturnim (20mm x 30mm x 10mm) plastičnim kućištima, osigurava pouzdanu radnju u zahtjevnom okruženju za ispiranje; uređaji Contrinex C23 ocijenjeni su na IP67. Radni raspon između 15mm i 250mm, podesiv pomoću gumba za podučavanje ili putem IO-Linka, odgovara rasponu veličina dijelova bez kompromisa.

  Kratki postupak učenja u jednom ili dva koraka pojednostavljuje početno podešavanje. Jednokratna operacija omogućuje inženjerima procesa da poučavaju ciljni objekt i, po izboru, pozadinu, svaki put kada se uvede nova veličina porcija. Nakon podučavanja , parametri osjetljivosti pohranjeni su na ugrađenu memoriju senzora i mogu se dohvaćati ili ažurirati daljinski preko IO-Linka, eliminirajući potrebu za ručnim podešavanjem.
  Ovi robusni minijaturni senzori zadovoljava potrebe kupca za pouzdanim radom uz manju ili nikakvu ručnu intervenciju, a izbjegava se neplanirana sanacija. Rješenje je vrlo ekonomično s minimalnim neproizvodnim vremenom; propusnost se održava na ili iznad ciljnih razina.

  • 2.2.2018.

  • Varga Elektronik

  Kabelske uvodnice sa metlicom

  icotek1

  Pločice sa metlicom, trake sa metlicom za elektroormariće, ormare za servere i strojeve


  icotek nudi rješenja za kabelske uvodnice u obliku pločica sa metlicom i metlice sa trakama koje su savršeno prikladne za primjene u kojima nije potrebna visoka brtvljenost. icotek rješenja za brtvljenje metlicom namijenjena su za prašinu i vodove otporne na prljavštinu s ili bez prethodno ugrađenim priključcima.
  Područja primjene uvodnica temeljenim na metlicama su vrlo svestrana, npr. u električnom kućištu, stalcima za poslužitelje, na zidovima strojeva ili podignutim podovima. icotek ploče s metlicama i metlice s trakama su ekonomično rješenje za profesionalno upravljanje kablovima.

  Rješenja za brtvljenje metlicama omogućuju smanjeni protok zraka dok se filtriraju prašina i veće čestice. Toplinska zaštita i vizualni pregled su dodatne prednosti. icotekove ploče s metlicama također štite kablove od trošenja zbog oštrih rubova izrezivanja.

  Pravokutne ploče KEL-BES (NOVO! Sada su dostupne i kao podijeljena verzija KEL-BES-S) točno odgovaraju dimenzijama za rezanje standardnih industrijskih priključaka za 10, 16 ili 24-pin. Za rezanja kružne metričke uvodnice tipa M50 icotek nudi podijeljenu pločicu s metlicom KEL-BES-S50. Može se izravno utisnuti u odrezani vijak ili pričvrstiti zaklopkom.
  Za kabelske prolazne aplikacije u osnovnim verzijama kućišta i stalaka poslužitelja brojnih proizvođača i za široke rezove na strojnim zidovima icotek nudi univerzalnu pločicu KDR-BES-U . Zbog inovativnog steznog profila, traka metlice se može učvrstiti na bilo koji rub lima debljine 1,5 - 2 mm, čak i pod kutom od 90°!

  Dvodijelne pločice za pričvršćivanje KDR-BES se isporučuju s ugrađenim gumama za metlicu. Osnovne ploče prikladne su za Rittal TS8 kućišta i izrađene su standardnim Rittal kvačicama.

  • 22.1.2018.

  • Varga Elektronik

  CP10.241-60: DC/DC-Prijenosnici za primjenu u željeznici

  Puls

  Novi CP10.241-60 je pouzdan, EN 50155 certificiran i vrlo učinkovit DC/DC -pretvarač za primjenu u željeznici.


  Pouzdan, učinkovit i robustan:

 • Ulazni napon: DC 110V (-30%/+40%), 0,1s 66Vdc (-40%)
 • Učinkovitost: 94,5%
 • Radna temperatura: -40°C do +70°C bez prigušivanja (+85°C u trajanju od 10 minuta)
 • 100% veće vrijeme premošćivanja prekida rada mrežnog napajanja nego što je to potrebno u željezničkom standardu EN 50155 (S2)
 • Otporan na vremenske uvjete: zaštitnim lakom zaštićene pločice i opruge
 • Minimalna emisija buke: 100% hlađenje konvekcijom
 • Fleksibilna uporaba, brža zamjena; DIN montaža tračnica
 • EN 50155 – certificiran:

 • EN 50155 Elektronska oprema na željezničkim vozilima klasificiranim u T3, TX, C2 i S2
 • EN 61373 Zahtjevi za udarce i vibracije razvrstani u kat.1, klasa B
 • EN 50121-3-2 EMV-zahtjevi
 • EN 45545-2 Sigurnosna ocjena za zaštitu od požara klasificirana u razinu opasnosti HL3
 • Saznajte više o novom CP10.241-60

  • 12.1.2018.

  • Varga Elektronik

  vrh stranice »